Vipps vælger Mastercards PSD2-API-funktion for at muliggøre forbindelse mellem banker og tredjepartsleverandører

7. november 2021 | København | Af Frida Almgren

Mastercards API-tjeneste giver Vipps ét enkelt tilkoblingspunkt til norske bankers PSD2-funktionalitet.

Med fire millioner brugere er Vipps Norges største tredjepartsleverandør af banktjenester. Nu skal de samarbejde med Mastercard for at løfte sin PSD2-API-funktion og dermed give kunderne mulighed for trygt at koble sig til bankerne via PSD2-API´er. Tjenesten vil give Vipps mulighed for at imødekomme deres kunders eksisterende og potentielle, fremtidige behov.

PSD2 kræver, at banker stiller åbne brugergrænseflader til rådighed, der giver tredjeparter direkte adgang til betalingskonti. Med kundens tilladelse kan API’er (Application Programming Interfaces) give tredjeparter adgang til kontooplysninger og mulighed for at påbegynde betalinger. Dette gør det muligt for flere aktører at levere tjenester direkte til slutbrugere og virksomheder. Løsningen er leveret af Mastercard Payment Services, som samler API’er i én forbindelse, så tredjepartsleverandører ikke behøver at overholde hver enkelt banks forskellige API-standarder.

- Med Mastercards størrelse, stabilitet og skalérbarhed er vi overbeviste om, at de kan levere de bedst mulige tjenester til os. Brugernes behov er vores første prioritet hos Vipps, og samarbejdet med Mastercard sikrer, at brugerne kan fortsætte med at få de allerbedste betalingsoplevelser i fremtiden, siger CEO hos Vipps, Rune Garborg.

PSD2 demokratiserer finansielle tjenester ved at sætte forbrugerne i centrum for, hvor og hvordan deres data bruges til at levere de tjenester, de ønsker og har brug for. Fintech-virksomheder og banker bruger disse forbrugergodkendte data til at give en enklere og mere inkluderende adgang til kredit, personlig økonomistyring og betalingstjenester.

"Partnerskabet med Vipps er et billede på, hvordan vi giver virksomheder mulighed for at drage fordel af deres data ved at levere en sammenhængende og gnidningsfri oplevelse. Sammen giver vi forbrugere og virksomheder flere muligheder, mere indsigt og mere kontrol for at styrke deres økonomiske velbefindende," sagde Frode Åsheim, chef for Mastercard Payment Services.

Frida Almgren

Medie kontakt

Michael Basland