Forud for UEFA Champions League-finalen viser Mastercards 'Football Fandom Study', at 90% af fodboldfans mener, at den begejstring de skaber på stadion, styrker spillerne

26. maj 2021 | Copenhagen, Denmark | Af Frida Almgren
  • Spillere, fans og trænere er ivrige efter, at få tilskuere tilbage på bænkene og Mastercard-ambassadør José Mourinho taler om vigtigheden af at have fans på stadion.
  • 86% af fodboldtilhængere mener, at det at være fodboldfan giver et mere optimistisk livssyn, og 45% af de europæiske fodboldfans mener, at det at heppe sammen er det, der gør fans passionerede for fodbold.
  • I år møder maskotter spillerne virtuelt, når Mastercard lancerer en række digitale oplevelser, der skal bringe lokale fans tættere på selve spillet.

 

Fodboldfan-kulturens kraft

Forud for UEFA Champions League-finalen i Porto lørdag den 29. maj, og for at markere 27 års partnerskab, har Mastercard iværksat en undersøgelse af fodboldfan-kulturen, "Football Fandom Study" med støtte fra ambassadør José Mourinho.

'The Special One' diskuterer passioneret vigtigheden af fansenes rolle, når uforglemmelige fodboldmomenter opstår, og om hvordan det forgangne år har lært os ikke at tage live sport for givet.

"Jeg tror virkelig på fansenes kraft. Jeg bruger endda udtrykket 'de støtter ikke, de skubber ikke, de spiller'. Og jeg har haft mange kampe, hvor jeg følte, at jeg vandt, fordi de spillede".

Dette understøttes af undersøgelsen foretaget af Mastercard blandt 12.000 fodboldfans i hele Europa. Som en del af 'Football Fandom Study' fortalte de adspurgte om, hvad de ser mest frem til efter Covid-19, og hvilken indflydelse det at være fodboldfan har på spillet og på deres eget liv.

90% af de 12.000 adspurgte fodboldfans, mener at den begejstring de tilfører spillet, gør spillerne stærkere. 86% mener også, at det at mødes for at støtte deres fodboldhold generelt giver dem et mere optimistisk livssyn, og 60% siger, at de op- og nedture man oplever ved at se fodboldkampe, ruster dem til at håndtere hverdagens udfordringer, hvilket har været er særlig vigtigt gennem det seneste år.

Fans er tilbage på stadium

Det understøttes af Mourinho, der mener at fodboldfans er grundlaget for uvurderlige fodboldoplevelser. "Den lidenskab, den støj, den energi, det pres. Selv når fansene ikke der, selv ... fans fra andre klubber, disse modsætninger ... selvfølgelig har vi brug for det. "

Ca. 12.000 fans vil kunne deltage i finalen på Estádio do Dragão stadion i Porto, hvor de vil møde et kontaktløst betalingsmiljø. Mastercard har arbejdet hårdt for at bevare oplevelsen af en fodboldkamp som før Covid-19, forbedre tilgængeligheden og gøre det muligt for fans foretage kontaktløse betalinger.

Fans forbindes gennem uvurderlige oplevelser hjemmefra

Mastercard har løftet sløret for en række digitale oplevelser der skal bringe fodboldfans tættere på spillet hjemmefra. Fire spiller-maskotter får chancen for at møde nogle af verdens største fodboldspillere virtuelt før UEFA Champions League-finalen.

De vil være i stand til at interagere live via en gigantisk LED-skærm ved indgangen til stadion, når spillerne ankommer. Dette initiativ er organiseret i samarbejde med UEFA Foundation for Children.

Derudover har Mastercard forpligtet sig til at bringe fans tættere på deres passion for fodbold gennem sit partnerskab med UEFA Champions League.

Det inkluderer et virtuelt semifinale preview-party med den hollandske fodboldlegende og firedobbelte UEFA Champions League-vinder, Clarence Seedorf som vært, samt et virtuelt finale preview-party med den legendariske brasilianske AC Milan midtbane- og Ballon d'Or vinder, Kaká.

Mastercard-kortindehavere vil også kunne opleve en digital liveoplevelse med José Mourinho, der taler om sin ikoniske sejr med Porto over Manchester United i 2004 og afslører de beslutninger og strategier, der førte hans hold til sejr.

Jessica Ståhlbom, der er Marketingschef for Norden og Baltikum hos Mastercard, siger:

"UEFA Champions League-finalen er en symbolsk begivenhed for fans over hele verden til at mødes for at opleve det smukke spil. I løbet af det seneste år har fodboldfans jublet fra deres hjem og fortsat støttet deres hold ubetinget. Fra spændingen ved et mål til den store glæde ved begivenheden er Mastercard forpligtet til at forbinde folk gennem deres lidenskab, og om fodboldfans ved vi, at en bold kan skabe noget uvurderligt."

Mastercard bringer fans tættere på deres lidenskaber gennem sin sponsorplatform med

UEFA Champions League og denne sæson giver uvurderlige oplevelser til fans over hele kloden. For yderligere information besøg www.priceless.com/UCL

 

 

 

 

 

 

 

 

Frida Almgren

Medie kontakt

Christian Sehested, Geelmuyden Kiese