bunq bliver den første europæiske kortudsteder, der i samarbejde med Mastercard lancerer True NameTM- funktionen, der understøtter transseksuelle og ikke-binære miljøer i hele Europa

18. maj 2021 | Copenhagen, Denmark | Af Frida Almgren

Tilgængelig i 30 europæiske lande: True Name gør det muligt for kortindehavere at bruge deres foretrukne navn på deres bunq-kredit- og betalingskort

København, 18. maj 2020 - Efter den internationale dag mod homofobi, bifobi, interfobi og transfobi (IDAHOBIT), er Mastercard stolte over at kunne annoncere udvidelsen af ​​True NameTM- funktionen på betalingskort i hele Europa. Funktionen gør det muligt for kortindehavere at bruge deres valgte navn på deres betalingskort og dermed fjerne et ømt punkt for mange i LGBTQIA+ miljøet. Mastercard afslørede behovet for selvvalgte navne på betalingskort i USA under WorldPride i 2019. Efter en vellykket lancering og udrulning med deltagelse af en række større banker i USA vil initiativtageren bunq være den første kortudsteder, der gør True NameTM tilgængelig i 30 europæiske lande*.

 For transseksuelle og ikke-binære personer kan navnet på betalingskortet være kilde til forlegenhed og gene, når navnet ikke afspejler, hvem de virkelig er. Derudover kan en lovlig navneændring være en langsommelig og vanskelig juridisk proces. True NameTM fra Mastercard gør det muligt for folk at vise deres foretrukne navn på deres kort. Eksisterende og berettigede bunq-betalingskortindehavere kan anmode om et nyt kort, der viser deres valgte navn med øjeblikkelig aktivering.

Tilgængelighed og aktivering er meget vigtigt for LGBTQIA+ miljøet. Næsten en tredjedel (32%) har rapporteret negative oplevelser, såsom chikane, afvisning og/eller angreb når de har fremvist ID med et navn eller køn, der ikke matchede deres udseende **.

"Hos Mastercard står vi for inkludering, og derfor gør vi kortindehavere i stand til at bruge deres selvvalgte navn - alle fortjener økonomiske produkter, der afspejler deres sande identitet," siger Erik Gutwasser, Præsident for Mastercard i Norden og Baltikum. "Dette vil lindre et ømt punkt i transseksuelle og ikke-binære miljøer og give folk mulighed for at bruge deres sande navn sikkert, enkelt og med stolthed. Vi opfordrer branchen til at anvende disse standarder for alle."

 Ali Niknam, administrerende direktør for bunq: "Vi er meget glade for at være med til at skrive historie! Hos bunq går vi ind for mangfoldighed og alle regnbuens farver. Med True Name kan en lille ændring have stor indflydelse: give mennesker frihed til at leve deres liv, som de vil. "

Se videoen med True Name-kampagnen her.

Citatark:

Brand Berghouwer fra Transgender Netwerk Nederland og Astrid Oosenbrug fra COC Netherlands: 'Vi glæder os meget over dette initiativ fra Mastercard om at anerkende det sande navn på transgender og ikke-binære personer. Alle fortjener at blive set og anerkendt for den person de er. Vores samfund er farverige og forskellige, og det er altafgørende at inkludere mennesker af alle køn, seksuel orientering, farve og baggrund. Mastercard bidrager til dette mål. Vi opfordrer andre virksomheder og regeringer til også at inkludere alle og anerkende transseksuelle, ikke-binære og andre mennesker for hvem de er. "

 Elisa Koubi, Co-præsident for l'Inter-LGBT: "Vi kan kun være begejstrede over dette initiativ, der respekterer og inkluderer transseksuelle og ikke-binære mennesker. Denne lancering følger anbefalingen "Defender of Rights 2016" til franske banker om at tage højde for deres kunders valgte fornavn, hvis de anmoder om det. Det er en respektfuld tilgang, der anerkender mangfoldigheden af ​​mennesker, der udgør vores samfund. Vi håber, at denne anerkendelse vil tjene som et eksempel for alle bankvirksomheder og vil inspirere regeringer, så mangfoldigheden af ​​køn og selvbestemmelse endelig vil blive respekteret. "

Emma Kosmin, Head of Workplace Consultancy hos Stonewall: "Vi er glade for, at Mastercard har lyttet til transpersoner og ikke-binære mennesker og gjort det lettere for dem at ændre navnet på deres kort. Vi ved, at trans- og ikke-binære samfund står over for uacceptable barrierer for at være deres autentiske selv, og derfor gør initiativer som True NameTM-betalingskort en reel forskel i folks liv. Hos Stonewall ønsker vi at se en verden, hvor enhver lesbisk, homoseksuel, bi- og transseksuel person kan trives som sig selv. Vi er stolte af at arbejde sammen med Mastercard gennem vores Diversity Champions-program og forbedre oplevelserne for både LGBT+ medarbejdere og -kunder. '

* True NameTM -kortfunktionen vil være tilgængelig for kvalificerede nye og eksisterende bunq-kortholdere på 30 markeder: Holland, Frankrig, Tyskland, Østrig, Italien, Spanien, Belgien, Irland, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Grækenland, Ungarn, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Sverige, Norge og Island. I Storbritannien er True Name TM -kortfunktionen tilgængelig for eksisterende bunq-kortholdere.

Bemærkninger til redaktionen

** Kilde: James, S. E., Herman, J. L., Rankin, S., Keisling, M., Mottet, L., & Anafi, M. (2016). Rapporten fra US Transgender Survey fra 2015. Washington, DC: National Center for Transgender Equality.

For mere information om global inkludering og mangfoldighed hos Mastercard, klik her.

Frida Almgren

Medie kontakt

Christian Sehested, Geelmuyden Kiese