Mastercard offentligør sin tredje Lighthouse MASSIV-klasse med rådgivere fra Swedbank, Danske Bank og Bill & Melinda Gates Foundation

25. februar 2021

Lighthouse MASSIV, Mastercards partnerskabsprogram for social impact, dedikeret til at finde og skalere den næste impact-enhjørning, er glade for at kunne annoncere sin forårsklasse. Den vil blive støttet af rådgivere fra bl.a. Swedbank, Danske Bank, Bill & Melinda Gates Foundation, Synch og Nordic Impact Funds.

I modsætning til traditionelle acceleratorer og innovationsprogrammer er Lighthouse MASSIV gratis og fokuseret primært på at hjælpe med at påvirke virksomheder med at nå FN's verdensmål ved at skalere globalt. Ved at samarbejde med nystartede virksomheder, der har et stort potentiale for at forbedre velstanden og sikkerheden på planeten, har programmet til formål at hjælpe en milliard mennesker med at leve mere velstående og sikre liv i 2025.

De virksomheder, der slutter sig til programmet dette forår er blevet valgt på grund af deres ønske om og evne til at skalere bæredygtige partnerskaber.

Vi er godt i gang med at eksekvere på Mastercard Lighthouse MASSIV's vision om at hjælpe virksomheder med at gøre godt for verden ved skalere gennem partnerskaber. MASSIV er et åbent innovationsprogram baseret på et format af engagement og ansvarlighed, hvilket betyder, at vi hjælper selskaber i partnerskaber i et stærkt økosystem af spillere og dermed opnår virkningsfulde, ansvarlighedsdrevne resultater.
Mats Taraldsson, Head of innovation and Fintech Engagement, Mastercard Nordics and Baltikum.

Advisory Board

Som en del af Lighthouse MASSIV-programmet modtager virksomhederne feedback og støtte fra advisory board-medlemmer med forskellige og imponerende baggrunde, som f.eks. Bill & Melinda Gates Foundation, Walt Disney Company Nordics, Synch og Nordic Impact Funds.

Disse bestyrelsesmedlemmer repræsenterer bæredygtighedseksperter, investorer og ledere, hver med deres eget globale netværk:

Jeg er virkelig imponeret over de innovative partnerskaber, der blev bygget under Lighthouses MASSIV-program. Disse innovative og virkningsfulde løsninger bliver kun virkelig gennemslagskraftige, når de skaleres betydeligt op. Mange startups tror, at de bare skal rejse mere kapital; men ofte kan design og opbygning af de rigtige partnerskaber være nøglen til både skalering og kapital.
Lisbeth Zacho, medstifter og partner i Nordic Impact Funds

Partnerbanker

Mastercard samarbejder med bankpartnerne Swedbank og Danske Bank om Lighthouse MASSIV-initiativet, der sigter mod at gøre det godt gennem bæredygtighed og social gennemslagskraft:

Mastercard Lighthouse MASSIV er en partnerskabsplatform hvor innovation og finansielle tjenesteydelser går hånd i hånd for at fremskynde omstillingen til at skabe et bæredygtigt samfund. Fra at tale til at gøre.
Fredrik Nilzén, head of Group Sustainability hos Swedbank
Nystartede virksomheder har evnen til at finde innovative løsninger der passer til de globale bæredygtighedsproblemer og skalerer med hastighed. Det er fantastisk at være en del af MASSIV-programmet og hjælpe dem med at accelerere endnu mere.
Mikkel Skott Olsen, head of +impact hos Danske Bank

Lighthouse MASSIVs nye klasse omfatter i denne ombæring svenske Addressya, Viveo Health fra Estland, samt Norske SPENN, Farmforce og DD Finance.

Medie kontakt

Christian Sehested

Om Lighthouse MASSIV

Mastercard Lighthouse MASSIV er en åben innovationsplatform designet til at skabe og skalere social impact og hjælpe til at nå FN's verdensmål gennem langsigtede partnerskaber. Ved at give holdene konkurrencemæssige incitamenter og præferenceadgang til partnerressourcer sigter Lighthouse MASSIV mod at fremme partnerskaber, der vil skal bedre livet for en milliard mennesker i 2025.

Lighthouse MASSIV er designet som et tre-trins program. I første omgang mødes virksomhederne med vores advisory board, en håndplukket gruppe af ledere og partnerskabseksperter fra hele verden, der sigter mod at bringe et specifikt partnerskab til live. Hvert partnerskabsforslag modtager input fra globale eksperter inden for jura, design og teknologi, før de rapporterer resultaterne af deres partnerskabsbestræbelser tilbage til det rådgivende udvalg. Vinderen af programmet er det team, der viser potentialet til at påvirke de fleste mennesker.

Læs mere om Lighthouse MASSIV her: www.mclighthouse.com/massiv

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskab i betalingsbranchen. Vores mission er at forbinde og drive en inklusiv, digital økonomi, der gavner alle, overalt. Det sker ved at gøre transaktioner sikre, enkle, smarte og tilgængelige. Ved hjælp af sikre data og netværk, partnerskaber og passion hjælper vores innovative løsninger individer, finansielle institutioner, regeringer og virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Vores anstændighedskvotient eller DQ driver vores kultur og alt, hvad vi gør inden for og uden for vores virksomhed. Med forbindelser på tværs af mere end 210 lande og territorier bygger vi en bæredygtig verden, der åbner uvurderlige muligheder for alle.

www.mastercard.com