Mastercard gennemfører købet af Nets konto-til-konto betalingsenhed

5. marts 2021 | Purchase, NY

Purchase, NY - 5. marts 2021: Mastercards køb af størstedelen af Corporate Services-armen af Nets er nu blevet gennemført efter de betingelser, EU-Kommissionen i august 2020 stillede for handlen, er blevet opfyldt.

Købet omfatter Nets afdelinger for clearing og settlement, digital betaling af regninger og e-faktura og udbygger Mastercards konto-til-konto-styrker - og i alt mere end 300 medarbejdere, der nu slutter sig til Mastercard.

“I dag sætter vi en markant milepæl i arbejdet med vores Multi-Rail-strategi og udbygger vores kompetencer i betalingsløsninger ud over kort,” siger Paul Stoddart, President of New Payment Platforms hos Mastercard.

”Med købet overtager vi dels medarbejdere fra øverste hylde i Norden, dels innovativ teknologi, der er afgørende for at skabe øget fleksibilitet og bedre adgang til hvordan man betaler og modtager betalinger.”

Nets Corporate Services har gennem en årrække bevist sine evner inden for realtidsoverførsler og været blandt pionererne, når det kommer til digitale betalinger af regninger – og komplementerer dermed Mastercards i forvejen brede portefølje af betalingsløsninger. Over de forgange tre år har Mastercard med sin Multi-Rail-strategi fokuseret på at forsætte udvidelsen af netop evnerne udenfor kortoverførsler.

Udvider markant i Danmark
Som et direkte resultat af købet udvider Mastercard samtidig markant sin tilstedeværelse i Danmark og Norge med tilføjelsen af mere end 300 højt kvalificerede medarbejdere, der primært vil have deres daglige arbejdsplads i København og Oslo.

“Vi vil på ingen måde lægge skjul på, at i dag er en særdeles vigtig dag for Mastercard. Ikke mindst er vi meget bevidste om, at vi overtager ansvaret for vigtige tjenester for mange danskere og nordmænd,” siger danske Peter Klein, der er Executive Vice President i Mastercards New Payment Platforms-arm og har været den primært ansvarlige for handlen, der er et vigtigt skridt i Mastercards Multi-Rail-strategi og har klare ligheder med et tidligere opkøb:

”Mastercard har en exceptionel liste over resultater bag sig, når det kommer til at opkøbe og udvikle selskaber. Tag Vocalink, der er blandt Storbritanniens førende betalingsteknologiselskaber. Siden købet har vi bragt Vocalinks teknologi ud globalt, men også styrket de tilbud, Vocalink selv har til forbrugere og virksomheder indenfor regningsbetaling og beskyttelse mod økonomisk kriminalitet og snyd,” siger Peter Klein.

Dagens overtagelse understreger, kombineret med Mastercards globale netværk og stærke forhold til sine kunder, selskabets position som den foretrukne partner inden for betalingsløsninger for regeringer, finansielle institutioner, virksomheder og forbrugere både i og udenfor Norden.

Medie kontakt

Christian Grønning, Geelmuyden Kiese A/S
James Thorpe, Mastercard
+4420 7557 5430 | James.Thorpe@mastercard.com