Kendt dansk klimadebattør bliver del af Mastercards globale klimasamarbejde

20. oktober 2020

En lang række internationale virksomheder slutter sig nu til Mastercards 'Priceless Planet Coalition'.

Samtidig udvides initiativet, hvis mål er at plante eller redde mindst 100 mio. træer over fem år, med en rådgivningskomite bestående af førende klimaeksperter og -debattører.

Blandt de stiftende medlemmer af komiteen er den danske klimadebattør, historiker, diplomat og chefredaktør Bo Lidegaard.

"Den grønne omstilling er undervejs, men sker ikke med den nødvendige hastighed. Som borgere, virksomheder og som samfund er vi nødt til at skære hårdere og dybere i emissionerne og samtidig optrappe indsatsen for at redde land- og skovområder," lyder det fra Bo Lidegaard.

Han peger på mulighederne for at øge forbrugernes indsigt og virksomhedernes muligheder for konkrete tiltag som fokuspunkter:

"Priceless Planet-koalitionens mål er øge både producenter og forbrugeres indsats gennem øget

gennemskuelighed for CO2-fodaftrykket for enkeltprodukter og for specifikt forbrug - og ved at skabe umiddelbare muligheder udligne emissioner."

Mastercards Priceless Planet Coalition blev lanceret i januar 2020.

Ideen bag samarbejdet er at samle forbrugere, finansielle selskaber, virksomheder og byer i et netværk med værktøjer, der med det endelige mål at bevare 100 mio. træer over det kommende halve årti.

Nu udvides koalitionen ud over den nystiftede komite med mere end 30 førende globale virksomheder.

"For Mastercard er det afgørende at være en central del af at skabe en inklusiv og bæredygtig digital økonomi - ikke mindst fordi flere og flere kunder leder efter muligheder for at ændre deres adfærd og tænke valg, der er bedre for planeten, direkte ind i deres forbrug," lyder det fra Jorn Lambert, Chief Digital Officer for Mastercard der uddyber:

"Gennem Priceless Planet-koalitionen giver vi vores globale netværk af partnere og forbrugere, der deler vores værdier og mål om at være en styrke for det gode i verden, håndfaste muligheder for direkte handlinger til fordel for miljøet."

Fakta:

Priceless Planet Coalition

Stiftet af Mastercard i januar 2020 med medlemmerne American Airlines, bunq, Citibank, L.L. Bean, the New York Metropolitan Transit Authority, Saks Fifth Avenue og Santander UK.

Nu tilføjes:

Archa, Associated Bank, Barclays Bank US, BECU, Berkshire Bank, BMO Financial Group, Charity Charge, Davivienda, Doconomy, DZ BANK, E. & J. Gallo Winery, EedenBull, Emirates NBD, Eurobank, Expo 2020 Dubai, Finix, First Hawaiian Bank, Frank Green, Frontier Airlines, Halkbank AD Skopje, Hawaiian Airlines, HSBC, Itaú Unibanco, Network International, Produbanco , SchoolsFirst FCU, Scotiabank, SEFCU, Synchrony, Transcard, WESTbahn og 1derful.

Samtidig stiftes et Advisory Board, der omfatter:

Bo Lidegaard, dansk historiker, diplomat og tidligere chefredaktør for Politiken.

Todd Stern, tidligere FN-udsending for klimforandring og USA's chefforhandler ved Paris-aftalen i 2015.

Izabella Teixieira, tidligere klimaminister i Brasilien og med-formand for FN's internationale ressourcepanel, IRP.

Eksempler på initiativer under Priceless Planet Coalition:

  • Priceless Planet Coalition har i 2020 i samarbejde med klima-videnskabs og skovrestorations-eksperterne I Conservation International (CI) og World Resources Institute (WRI) udpeget tre lokationer restorationslokationer i henholdsvis Kenya, Brasilien og Australien. Porteføljen vil løbende blive udvidet.
  • oktober starter et konkret samarbejde med tyske DZ Bank, hvor en forbrugerrettet kampagne skal sørge for at plante et træ for hver gang, banken udsteder et nyt kort. Målet for det samarbejde er 50.000 plantede træer.
  • Mastercard giver medlemmer af koalitionen muligheder for at bruge loyalitetsprogrammer direkte til fordel for klimaet. Det betyder fx, at bonuspoint vil kunne bruges til at betale for at redde træer.
  • Et samarbejde med den svenske fintech startup Doconomy, der digitalt gør det muligt at følge og forstå individers miljømæssige fodspor.

Læs mere om Priceless Planet Coalition på PricelessPlanet.org og på sociale medier under #pricelessplanet.