SPENN og DDFinance vinder Mastercard's Lighthouse MASSIV social impactpartnerprogram

16. juni 2021 | Af Frida Almgren
Lighthouse MASSIV, Mastercard's partnerskabsprogram, et program dedikeret til at finde og skalere den næste ”impact unicorn”, kan nu annoncere SPENN som vinder, mens DDFinance blev udvalgt til Impact Potential-prisen.

SPENN er blevet kåret som den samlede vinder af forårets Lighthouse MASSIV 2021. Programmet bestod af en tolv-ugers workshopserie, hvor virksomhederne modtog skræddersyet støtte og rådgivning fra Swedbank, Danske Bank, UNDP, Nordic Impact Funds, Synch Law og Bill & Melinda Gates Foundation.


SPENN er en norsk mobilbank, der giver folk i udviklingslandene mulighed for at indbetale, bruge og spare penge omkostningsfrit. Ifølge programmets dommere, blev SPENN udvalgt som vinder på grund af dets parathed til at skalere, dets banebrydende teknologi og dens
store fremskridt under programmet.


På lidt over tre måneder bød SPENN over 80.000 nye globale kunder velkommen på deres platform. Gennem MASSIVs advisory board fik SPENN mulighed for at arbejde med Bill & Melinda Gates Foundation, hvilket resulterede i lanceringen af "SPENN: Health" - en digital
vaccine legitimationsoplysninger leveret in-app. Sidstnævnte legitimationsoplysninger giver brugerne mulighed for at dele testresultater og vaccineoplysninger i SPENN-appen. Derudover samarbejdede SPENN med andre MASSIV-deltagere DDFinance og Addressya
og er i øjeblikket i partnerskabsdialog med Mastercard. Med mere end 250 stemmer modtog
SPENN også People's Choice Award.


DDFinance blev kåret som vinder af Impact Potential-prisen. Det norske selskab tilbyder overkommelig sygesikring til folk, der bor i det globale syd gennem et digitalt forsikringsmarkedssystem. Ved at digitalisere tillid inden for grupper og automatisere forsikringsarbejdsgange har DDFinance potentialet til at hjælpe 34 millioner uforsikrede mennesker med at blive dækket af en formel forsikring. Ifølge virksomhedens grundlæggere, kan DDFinance "ændre folks liv for en dollar" ved at tilbyde innovative, omkostningseffektive forsikringsløsninger til dem, der ikke ville have et sted at henvende sig i tilfælde af en nødsituation. Ud over at muliggøre partnerskaber mellem deltagere og store virksomheder søger Lighthouse MASSIV også at fremme partnerskaber mellem deltagende startups. DDFinance udmærkede sig på denne front og gik ind i partnerskabsdialoger med MASSIVdeltagerne SPENN, Addressya og Farmforce. Også i løbet af programmet samarbejdede DDFinance med MASSIV alumni Jamii.one med det formål at støtte 5000 sparegrupper og 70.000 husstande i Afrika.

"At vinde Mastercard Lighthouse MASSIV Program efterlader os både ydmyge og spændte. Det har ikke været et let år for fintech start ups, men heldigvis har SPENN har været tro mod vores kerneværdi for at bringe finansielle tjenesteydelser til dem, der har mest brug for det. Vi er taknemmelige for programmer som Lighthouse, der virkelig lever op til deres løfte om "partnerskaber", og vi er begejstrede for at fortsætte rejsen for at se, hvor det fører os hen. Vi ser frem til at udvide vores friktionsfri betalingsløsning til Mastercards partnere, kunder og netværk." – Jens Glasø, ADM. direktør SPENN.


"SPENN og DDFinance er meget spændende virksomheder med løsninger, der tager fat på globale udfordringer. MASSIV'shar en vision om at hjælpe og berige en milliard menneske i 2025, og vi kommer tættere på denne målsætning for hver år programmet løber. Vi er glade for at støtte iværksættere og kvalitetsvirksomheder som SPENN og DDFinance" – Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech og Impact-tech Engagement, Mastercard Nordics og Baltics.


Siden lanceringen i 2019 har MASSIV støttet deltagerne med fokus på at gøre det bredere økosystem mere velstående og sikkert. I 2020 vandt Desert Control, hvis agritech nanoclayteknologi er en af de lovende teknologier, der forvandler øde jord til frugtbar jord. Senere
samme efterår vandt PlasticFri, en Stockholm-baseret producent, der tilbyder plantebaserede forbrugsvarer. Mens Molecular Attraction, et selskab der bekæmper vektorbårne sygdomme som malaria, denguefeber og zika, vandt Impact Potential-prisen samme år.


Lighthouse MASSIV er uafhængig og fokuserer primært på at hjælpe impact techvirksomheder med at skalere globalt gennem partnerskaber. Til dato er mere end 60 partnerskaber blevet indledt gennem programmet. Kender du en nordisk eller baltisk impact tech-virksomhed, der er interesseret i at deltage i vores efterårsprogram? Ansøg her.


Andre virksomheder, der deltog i denne forårsudgave af MASSIV, inkluderer det norske firma Farmforce, Stockholm-baserede Addressya og MASSIV's første baltiske virksomhed, Viveo Health. Mastercard ønsker sammen med Lighthouse partner, Invenio Growth, at styrke alle disse virksomheder gennem samarbejde, og dermed gøre verden til et mere velstående og sikkert sted.


Som vinder af programmet modtager SPENN løbende support fra Mastercard og en invitation til pitch for Start Path, Mastercards globale opstartsengagementsprogram. Du kan følge vinderselskabernes rejse og se startups, der er udvalgt til kommende klasser,
ved at følge programmets hjemmeside og LinkedIn-side.

Frida Almgren

Medie kontakt

Christian Sehested, Geelmuyden Kiese