Danske Crediwire vinder Mastercard Lighthouse FINITIV - Legacy modtager investor pris

11. juni 2021 | Af Frida Almgren

Crediwire fra København er blevet kåret som den danske vinder af dette forårs Mastercard Lighthouse FINITIV. FINITIV er et åbent innovationsprogram, der hjælper nystartede fintech virksomheder med at samarbejde med Mastercard, Swedbank, Danske Bank, SEB og DNB.

15 virksomheder fra Norden og Baltikum deltog i dette forårs Mastercard Lighthouse FINITIV. Crediwire blev kåret som den danske vinder, udvalgte for sin teamstyrke, produktinnovation eksekvering og partnerskabspotentionale. Under arrangementet modtog en anden dansk virksomhed, Legacy, programmets investor pris.

Crediwire er en cloud-baseret platform, der indsamler, strukturerer og proaktivt matcher SMV'ers økonomiske behov – alt sammen baseret på finansielle data, der er trukket direkte fra små virksomheders regnskabssystemer. Crediwire giver et økonomisk overblik i et dashboard og producerer automatisk prognoser og budgetter.

"I alle udgaver af Lighthouse FINITIV Program mødes vi med de mest lovende startups fra hele regionen. Denne udgave var ikke anderledes. Det viser vigtigheden af at facilitere partnerskabsdiskussioner med banker og virksomheder som Crediwire," siger Mats Taraldsson, Head of Innovation Fintech and Impact-tech Engagement, Mastercard Nordics and Baltics.

En anden dansk virksomhed, Legacy, vandt FINITIV's Investor pris ved at modtage flest stemmer fra investorer, der deltog i programmets investordag, hver 100 investorer deltog i arrangementet. Legacy er en digital platform, der ifølge grundlæggerne "hjælper virksomheder med at blive Lean, Green og Compliant med automatiseret CO2-regnskaber."

Andre danske deltagere i forårets program omfattede CardLab og Swiipe Payments.

Hos medarrangøren, Danske Bank, er man tilfredse med årets program:

"Danske Bank slutter sig år efter år til Mastercard Lighthouse FINITIV Program for at udforske gensidigt fordelagtige muligheder med innovative fintechs. Vi tror på, at vi gennem samarbejde kan skabe en lys fremtid for finansielle tjenesteydelser. Vores team er glade for at møde virksomhederne, og generelt glad for at se virksomheder i Danmark producere mange nye og innovative løsninger på markedet. Vi ser frem til yderligere at udforske synergier og tilføre endnu mere værdi til vores eksisterende og fremtidige kunder på tværs af segmenter," siger Morten Schwaner,i Danske Bank

Under arrangementet blev svenske Earthbanc  annonceret  programmets samlede vinder. Earthbanc rapporterer og verificerer co2-risici for banker og andre store organisationer ved at bruge sin bæredygtige finansiering AI i kombination med åbne bankdata, satellit og IoT telemåling tjenester. Andre start-ups kom efter 16-ugers programmet også afsted med priser: ZData blev kåret som den mest lovende norske virksomhed i klassen; Maxaa  modtog samme pris for Baltikum. Derudover blev Peoples Choice Award tildelt Astat, en norsk challengerbank for SMV'er

Mastercard håber sammen med Invenio Growth, der er partner i driften af Lighthouse, at forbedre alle disse virksomheder gennem samarbejde og dermed styrke det nordiske og baltiske tech-økosystem.

Lighthouse FINITIV Program vinderen modtager en invitation til pitch for Mastercard's Start Path program. Næste Mastercard Lighthouse FINITIV Program starter i september 2021 med fokus på Sveriges, Finlands og Estlands markeder. Ansøgningerne er åbne, og virksomheder kan ansøge her: https://mclighthouse.com/finitiv/

Frida Almgren

Medie kontakt

Christian Sehested, Geelmuyden Kiese