Bæredygtig betalingsløsning vinder Mastercards fintech-acceleratorprogram

3. december 2021 | København | Af Frida Almgren
Mastercard har netop kåret den Tallin-baserede start-up Single.Earth som vinder af efterårets Mastercard Lighthouse innovationsprogram, FINITIV. I MASSIV-programmet løb svenske Investure med sejren.
Til foråret får lovende danske fintech-virksomheder muligheden for at pitche deres idé til programmet.

FINITIV-programmet er et åbent innovationsprogram sat i verden for at hjælpe nystartede fintech-virksomheder på tværs af de nordiske og baltiske lande med at indgå samarbejder, der på sigt styrker hele økosystemet for fintech og finansielle ydelser på tværs af regionen.

”Vi har brug for nye og anderledes løsninger, hvis vi skal bekæmpe klimaforandringerne. Single.Earth har udviklet en innovativ måde der giver jordbesiddere et incitament til at bevare biodiversiteten. Nu mangler vi bare, at løsninger som dem, virksomhederne i Lighthouse-programmet leverer, bliver en katalysator for forandringer, og at banker og virksomheder også spiller deres rolle på denne rejse”, siger Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact-tech Engagement i Mastercard Nordics and Baltics.

Belønner jordejere for at bevare naturen

Single.Earth tog dommerkomiteen med storm med sin evne til at tænke ud af boksen og udviklingsarbejdet med en bæredygtig betalingsmetode, som gør det nemt for forbrugeren at bidrage til at nedbringe den globale opvarmning. Det sker ved at belønne jordejere for at bevare naturen med hver transaktion de foretager. En række andre start-ups forlod også det 16 uger lange program med priser. EASI blev udnævnt som den mest lovende svenske virksomhed, mens Bleam vandt samme pris for Finland.

Danske fintechs får chancen i foråret
I foråret 2022 fokuserer programmet igen på danske fintech-virksomheder, når et nyt Lighthouse FINITIV program, der dækker Danmark, Norge og de baltiske lande, starter i marts.

Lighthouse FINITIV Program- vinderen modtager en invitation til at pitche for Mastercard's Start Path program. I foråret 2021 blev Crediwire den danske vinder for sin cloud-baserede platform. Den danske virksomhed Legacy modtog programmets investorpris.

Der er åbnet for tilmeldinger til forårets Mastercard Lighthouse FINITIV Program og virksomheder kan ansøge her: mclighthouse.com/FINITIV/ 

Svensk virksomhed vandt Mastercards impact-program

Der blev også kåret en vinder af Lighthouse MASSIV, Mastercard's partnerskabsprogram dedikeret til at finde og skalere den næste ”impact unicorn”. Vinderen af efterårets program blev den svenske impact investeringsvirksomhed Investure, som blev kåret ved den officielle Lighthouse FinTech For Future side event ved start-up eventet SLUSH in Helsinki.

Frida Almgren

Medie kontakt

Susanne Krøgh Rasmussen, Geelmuyden Kiese