Mastercard lancerer sin lydbrandidentitet, en omfattende lydarkitektur, som tilkendegiver brandets seneste fremskridt. Uanset hvor forbrugere bruger Mastercard over hele verden – om det så er fysisk, digitalt eller med stemmen – bliver den distinkte og letgenkendelige Mastercard-melodi en velkendt del af en enkel betaling.

Lyd til: Mastercard lancerer lydbrand

MIAMI, FLORIDA | 8. FEBRUAR 2019

Mastercard Melody kommer til live på Mastercard Sensory Lab under GRAMMY®-ugen og i en ny amerikansk reklame med Camila Cabello


Ved at sætte et nyt tempo for at udtrykke brandet lancerer Mastercard sin lydbrandidentitet, en omfattende lydarkitektur, som tilkendegiver brandets seneste fremskridt. Uanset hvor forbrugere bruger Mastercard over hele verden – om det så er fysisk, digitalt eller med stemmen – bliver den distinkte og letgenkendelige Mastercard-melodi en velkendt del af en enkel betaling. Nyheden kommer umiddelbart efter virksomhedens nylige overgang til et symbolbrand og er en del af dens fortsatte omdannelse af brandet.

"Lyd supplerer vores brandidentitet med en ny, kraftfuld dimension og føjer en kritisk komponent til, hvordan folk genkender Mastercard i dag og i fremtiden," siger Raja Rajamannar, chief marketing and communications officer, Mastercard. "Vi har sat et ambitiøst mål om at producere Mastercard-melodien, sådan at den er letgenkendelig og autentisk og alligevel kan tilpasses verden over og til flere genrer. Det er vigtigt, at vores lydbrand ikke kun styrker vores tilstedeværelse men også giver genklang over hele verden."


Global resonans, lokal relevans

For at sikre, at Mastercard-melodien ville give genklang hos folk over hele verden, benyttede Mastercard musikere, artister og bureauer fra hele verden, herunder den musikalske nyskaber Mike Shinoda fra Linkin Park.

Resultatet, en distinkt og letgenkendelig melodi med lokale varianter i forskellige genrer og kulturer, gør den relevant i lokale samfund, mens den bevarer en konsistent global brandstemme. Derudover hjælper brugen af varierende instrumenter og tempoer med at fremføre Mastercard-melodien i flere unikke stilarter såsom opera, filmmusik og munter samt i en række regionale udgaver.

Mastercard-melodien er fundamentet i virksomhedens lydarkitektur og vil blive udvidet til mange forskellige ressourcer, fra filmmusik, lydlogoer og ringetoner til ventemusik og acceptlyde på salgssteder.

"Hvad jeg elsker mest ved Mastercard-melodien, er, hvor fleksibel den er, og hvor let den kan tilpasses genrer og kulturer," sagde Mike Shinoda. "Det er fantastisk at se et stort brand udtrykke sig selv gennem musik for at styrke deres relation med mennesker."


Et digitalt brand til en digital forbruger

Mens voice shopping ventes at nå 40 milliarder dollars i 2022[1], forbinder lydidentiteter ikke kun brands med forbrugere i en ny dimension, de er også værktøjer, hvormed forbrugere kan shoppe, leve og betale i en stadigt mere digital og mobil verden.

"Lyd får mennesker til at føle ting, og det er det, der gør det til et så kraftfuldt medium for brands," sagde Matt Lieber, Cofounder and President, Gimlet. "Med eksplosionen af podcasts, musikstreaming og smarthøjttalere er en lydstrategi ikke længere 'nice to have' for et brand – det er en nødvendighed. En lydidentitet – et brands lydvisitkort – er nu lige så vigtig som et brands visuelle identitet."


Melodien kommer til live under GRAMMY Week®

I tiden op til den 61. GRAMMY Awards® vil Mastercard lancere et nyt multikanals marketingprogram med den GRAMMY-nominerede artist Camila Cabello i hovedrollen. Dette bliver det første kreative output, der benytter brandets lydlogo.

"Jeg er vildt begejstret over at være en partner til Mastercard og kunne give fans nye perspektiver," sagde Cabello.

Derudover vil virksomheden demonstrere sit nye lydbrand på Mastercard Sensory Lab hos Fred Segal®, et helt unikt rum fyldt med interaktive oplevelser og eksklusive handelsvarer fra Joe Freshgoods og KYLE, som vil inddrage gæsternes sanser og bringe brandet til live på en helt ny måde.

"Fred Segal Sunset er Los Angeles' førende destination for nye og innovative detailhandelsoplevelser, og det er derfor, vi er begejstrede over at være den første detailhandel til at bruge Mastercards nye lydbrand på salgsstedet i vores butik," sagde John Frierson, president, Fred Segal. "Sensory Lab bliver en rungende, sjov og interessant lancering af de mange ting, Fred Segal og Mastercard samarbejder om i år."

På Mastercard Sensory Lab kan gæsterne:

høre den nye Mastercard-transaktionslyd, når de betaler hos Fred Segal

få en smagsprøve på den nye Priceless Cities-funktion til stemmeassistenter

shoppe eksklusive handelsvarer af Joe Freshgoods x Super Duper Kyle, som kun kan købes med et Mastercard.


Mastercard Sensory Labs adresse er 8500 Sunset Boulevard i West Hollywood, og der er åbent hos Fred Segal den 8. og 9. februar fra 11 til 18. Følg @Mastercard for mere information.

Efter lanceringen i USA sætter Mastercard-lyden kurs mod The BRIT Awards i London og derefter Mobile World Congress i Barcelona. Yderligere lanceringer og lydintegrationer vil blive annonceret rundt om i verden i de kommende måneder, herunder lanceringen af Mastercards første smarthøjttalerfunktion til priceless.com.