Skip to main content

Podrška

Kako dodati i izbrisati korisnike na svom računu

Objavljeno: 23. maj 2024. | Ažurirano: 15. novembar 2024.

Svakom korisniku je potrebno sopstveno sjedište. Ako su vam potrebna dodatna sjedišta na vašem računu, obratite se svom menadžeru računa.

Da biste pronašli trenutnu listu aktivnih korisnika, poslali pozivnice novim korisnicima ili pregledali korisnike koji su izbrisani s vašeg računa, započnite klikom na karticu Account Tools.

U odjeljku Alati za račune kliknite na lijevu kolonu da biste pronašli stranicu Upravljanje korisnicima . Tamo ćete vidjeti sljedeće tri kartice:

  • Aktivni korisnici:
    • Kartica "Aktivni korisnici" omogućit će vam pretraživanje, sortiranje i brisanje korisnika koji trenutno imaju pristup usluzi Ekata.
  • Pozovite korisnike:
    • Kartica "Pozovi korisnike" poslat će pozivnice novim korisnicima i omogućiti vam da pregledate one pozivnice na čekanju koje još nisu prihvaćene.
  • Obrisani korisnici:
    • Kartica izbrisanih korisnika omogućit će vam pregled i pretragu korisnika koji su izbrisani s vašeg računa.

Ponovno slanje korisničkih pozivnica

Pod karticom Invite Users trebali biste vidjeti obrazac koji je potrebno popuniti za svakog korisnika kojeg želite pozvati. Kada to popunite i odredite ulogu s kojom želite da budu registrirani, klikom na „Invite User” automatski ćete im poslati e-poruku s pozivnicom koja će sadržavati vezu za registraciju.

Ako vaši korisnici ne vide e-poruku sa pozivom za registraciju, možda ćete morati ponovo da im pošaljete e-poruke sa pozivom. Da biste to uradili, morat ćete:

  1. Odaberite korisnike kojima želite ponovo poslati pozivnicu
  2. Kliknite na opciju "Resend Invite" iznad navedenih korisnika

 

Dodajete mnogo korisnika? Nema problema! Možete upotrijebiti alat za masovni prijenos.

Format datoteke treba biti sačuvan kao .csv datoteka.