Hållbarhet

Skulle du stödja ett varumärke utan syfte?

30 september 2020

Introduktion

Dagens konsumenter stödjer de varumärken som de har förtroende för och undviker de övriga. Det är inte bara vad en verksamhet gör som är viktigt, utan hur de gör det och varför.


Godbiten

Hållbarhet är en viktig del i att bygga upp och bibehålla förtroende. Det innebär mer än bara omtanke om naturen – det betyder att man arbetar för att bygga en mer rättvis och motståndskraftig värld.Det grundläggande

Till förmån för vår verksamhet och världen omkring oss fokuserar vi på Mastercard på fyra viktiga områden: inkluderande tillväxt, ekologisk hållbarhet, människor och kultur samt etiska och ansvarsfulla standarder.Min åsikt

  • Den enda hållbara tillväxten är en inkluderande tillväxt. Att arbeta hårt för att skapa lika förutsättningar öppnar upp möjligheter för alla, överallt.
  • För att kunna åstadkomma långsiktig tillväxt behöver företag en värld som frodas. Alla företag borde prioritera dramatiska åtgärder för att hjälpa vår skadade planet och vårt klimat – det är den enda hållbara vägen framåt.
  • Vi måste se till att våra anställda känner sig välkomna, hörda och får stöd för att kunna leva upp till våra löften. Anställda som är väl omhändertagna är också de mest genuina varumärkesambassadörerna.
  • Att agera etiskt i vår alltmer uppkopplade värld är ett måste. Att bedriva affärer på ett ansvarsfullt och transparent sätt är obligatoriskt. Att bygga etiska varumärken kan bidra till att främja en blomstrande global befolkning.

 

I korthet

Medvetna konsumenter har skapat en krävande marknad där förtroende för varumärket är avgörande för verksamhetens framgång. För att förtjäna och behålla det förtroendet måste vi främja hållbarhet och etik i allt vi gör.

OM DEN HÄR BLOGGEN

Marketing Sense är en bloggserie från Raja Rajamannar, som är chef för marknadsföring och kommunikation på Mastercard. Varje månad kommer Marketing Sense att förse dig med unikt, originellt och relevant innehåll så att du kan ligga steget före i en snabbt föränderlig bransch. Vi filtrerar bort bruset och fokuserar på viktiga marknadsföringstrender som bygger på nya resultat med stöd från tankeledare från hela branschen.