Mastercard donerar mat till vårdpersonal

13 maj 2020 | Av akristersson

Med anledning av den ansträngda situationen i vården till följd av covid-19 donerar Mastercard 15 400 måltider till vårdpersonal i Stockholm, Oslo och Helsingfors i form av rabattkoder på Foodora. Att det är just dessa storstadsregioner som valts ut för det här initiativet beror på att trycket är extra högt här just nu.

Genom att erbjuda en färdiglagad måltid hoppas Mastercard kunna underlätta sjukvårdspersonalens vardag något och visa sin uppskattning för deras fantastiska arbete. Initiativet bidrar också till att stötta den hårt drabbade restaurangbranschen.

Kuponger kommer att delas ut till vårdpersonal via 5 sjukhus i Stockholmsregionen: Danderyds Sjukhus, Södersjukhuset, Nya Karolinska Solna, Karolinska Sjukhuset Huddinge och S:t Görans sjukhus. Fördelningen av kupongerna hanteras av sjukhusen själva.

”Trycket på vården är högt just nu och det är fantastiskt att se hur Sverige går samman genom olika initiativ. Med detta initiativ, som är ett av flera vi gör med anledning av covid-19, vill vi bidra med något som kan underlätta vardagen för människor som gör så viktiga arbeten”, säger Annika Kristersson, kommunikationschef Mastercard Norden och Baltikum.

akristersson