Mastercard fokuserar på digital inkludering under Almedalsveckan

28 juni 2019 | Av akristersson

Under Almedalsveckan kommer Mastercards primära fokusområde vara digital inkludering. Vi kommer både att hålla i ett panelsamtal om digital inkludering samt lansera initiativet Betalningshjälpen, ett ambulerande utbildningscenter vars Sverigeturné har startskott i Almedalen.

Panelsamtal: Hur ska Sveriges äldre inkluderas i framtidens digitala betalningssystem?
Onsdagen den 3 juli kl 13.30-14.30 håller vi panelsamtalet ”Hur ska Sveriges äldre inkluderas i framtidens digitala betalningssystem?”.

Sverige ligger i framkant när det gäller digitala betallösningar och medborgarna har anpassat sig rekordsnabbt. Men samtidigt har utvecklingen inneburit att vissa grupper, exempelvis våra äldre, riskerar att marginaliseras och hamna utanför. Hur ska bransch, politik och målgrupp samarbeta så att alla kan ta del av framtidens nya betalningslösningar?

Tillsammans med spännande aktörer bjuder vi på insikter kring de nya krav som ställs på samhälle och företag till följd av den höga digitaliseringstakten – och hur det går att skapa inkluderande digitala betalningssystem.

Paneldeltagare:

Erik Gutwasser, VD, Norden och Baltikum, Mastercard
Ardalan Shekarabi, civilminister, Finansdepartementet
Peter Siktröm, generalsekreterare SPF Seniorerna
Ariella Rotstein Gille, Co-lead ICAx

Moderator:
Annika Kristersson, kommunikationschef Mastercard Norden & Baltikum

För mer information och anmälan, klicka här.

Vad: Panelsamtal i Almedalen, Hur ska Sveriges äldre inkluderas i framtidens digitala betalningssystem?


När: 13:30-14:30, onsdag 3 juli

Var: AmCham Arena, Mellangatan 43, 621 56 Visby, (karta)


Betalningshjälpen
Betalningshjälpen är ett initiativ skapat av Mastercard i samarbete med Sveriges banker och SPF Seniorerna i syfte att förse grupper i samhället som upplever digitalt utanförskap, som Sveriges äldre, med det stöd och den kunskap som krävs för att vara en del av våra digitala betalningssystem.


Betalningshjälpen har sitt startskott i Almedalen och är ett ambulerande utbildningscenter som under sommaren kommer turnera runt och besöka 15 platser runt om i Sverige, för att möta målgruppen.

Vad: Betalningshjälpen

Var: Carmérgatan, plats 332

När: kl. 10-18, söndag 30 juni – söndag 5 juli

akristersson