Utvecklingen av Mastercards varumärkesidentitet

”Förnyelse i den digitala tidsåldern kräver modern enkelhet ... och med tanke på att över 80 procent av alla människor spontant känner igen Mastercard-symbolen även utan ordet ”mastercard” kände vi att det var dags att ta nästa steg i utvecklingen av vårt varumärke. Vi är stolta över vårt rika varumärkesarv och glada att se de legendariska cirklarna klara sig på egen hand.”
Raja Rajamannar, chef för marknadsföring och kommunikation på Mastercard

Videor

Mastercard släpper sin första musiksingel någonsin och visar upp den senaste versionen av sin ljudidentitet för det kommande årtiondet

Med utgångspunkt i tillit och passion vill Mastercard förvandla människors sätt att interagera med och tänka på varumärket genom att släppa sin första ljudintegrerade musiksingel någonsin. Eftersom konsumenter starkt förknippar varumärken med upplevelser designar Mastercard kundupplevelser som inkluderar alla fem sinnena och stärker varumärket på nya och särskiljande sätt.

 

Priceless-uppackning av Ladurée

 

 

 

Raja Rajamannar: Multisensoriskt varumärkesbyggande i en digital tidsålder

Mastercards chef för marknadsföring och kommunikation berättar om kraften i multisensoriskt varumärkesbyggande inför Lions Festival of Creativity i Cannes.

 

 

Ljud på: Mastercard presenterar sitt ljudmärke

Mastercard lanserar sin ljudidentitet, en övergripande ljudarkitektur som symboliserar varumärkets senaste framsteg. På alla platser där konsumenter kommer i kontakt med Mastercard runt om i världen – vare sig dessa är fysiska, digitala eller röstbaserade – kommer den distinkta och minnesvärda Mastercard-melodin omedelbart att kännas igen.

 

 

 

Godkännandeljud

Artiststudion

Taxi

Utvecklingen av Mastercards varumärkesidentitet

Mastercard har lanserat ett nytt varumärkes- och designsystem. Den nya designen tar avstamp i företagets legendariska röda och gula överlappande cirklar och gör Mastercard redo för den digitala framtiden. Det mest omfattande designsystemet som någonsin introducerats på Mastercard kommer att införas gradvis under hösten.