Mastercard en ID&T deden tijdens het festival Amsterdam Open Air dit weekend de aftrap voor een meerjarige samenwerking. Met dit partnership willen zij ervoor zorgen dat cashless betalen op festivals de nieuwe standaard wordt.

Snel betalen, gewoon met je bankpas of creditcard bij de bar en zonder het gedoe van te weinig of achteraf teveel muntjes. In Europa gebeurt het al volop, zo kun je op grote festivals als Glastonbury en Sziget contactloos betalen met je bankpas of creditcard. De overstap van muntjes naar pinoplossingen is al enige tijd aan de gang onder festivalorganisatoren. Tel daarbij op dat  Nederland voorop loopt in contactloos betalen en het is een kwestie van tijd voordat andere Nederlandse festivals het cashless voorbeeld volgen. Naast Amsterdam Open Air volgen in 2018 onder andere ook Festival Macumba, Valhalla en Milkshake.

Het festival Amsterdam Open Air 2018 vond plaats in het Gaasperpark in Amsterdam. Contactloze pinapparaten zorgden voor een snelle en efficiënte afhandeling van transacties. ID&T is enthousiast over de samenwerking met Mastercard: “We zijn zeer verheugd over onze meerjarige samenwerking. Met de introductie van contactloos betalen en pinnen op Amsterdam Open Air gaan we een traject aan waarbij beide partijen de intentie uitspreken om op zoveel mogelijk festivals cashless betalen uit te rollen de komende paar jaren."

Ook als het aan Mastercard ligt, bieden meer en meer festivals hetzelfde betalingsgemak. “Ons doel is om onze kaarthouders overal snel en gemakkelijk met hun pas of mobiel te laten afrekenen.” Licht Arjan Bol, Country Manager Mastercard Nederland toe. “We pinnen steeds vaker en overal. We denken daarom dat cashless betalen op festivals een enorme vlucht gaat nemen en kijken uit naar het startschot daarvan tijdens Amsterdam Open Air”.
Photo of Robbert Vreeburg
Robbert Vreeburg, Communications Manager Mastercard Netherlands

+31 20 794 6032