De evolutie van de merkidentiteit van Mastercard

"Om je als bedrijf opnieuw uit te vinden in het digitale tijdperk is moderne eenvoud nodig ... en aangezien meer dan 80% van de mensen tegenwoordig het Mastercard-symbool spontaan herkent zonder het woord 'Mastercard' erbij, voelden we ons klaar voor de volgende stap in de evolutie van ons merk. We zijn trots op de rijke historie van ons merk en blij om te zien dat onze iconische cirkels nu op eigen benen staan."
Raja Rajamannar, hoofd marketing en communicatie bij Mastercard

Video's

Mastercard onthult zijn eerste muzieksingle ooit en levert daarmee de nieuwste evolutie van zijn sonische merkidentiteit voor het komende decennium

Op een fundament van vertrouwen en passie geeft Mastercard een nieuwe definitie aan interactie met consumenten en herkenning rondom het merk met de uitgave van zijn eerste muzieksingle met geïntegreerde sonic branding. Nu ervaringen steeds sterker bijdragen aan de merkdefinitie in de ogen van de consument, ontwerpt Mastercard consumentenreizen die alle zintuigen aanspreken en het merk op een nieuwe en onderscheidende manier versterken.

 

Priceless by Laduree Unboxing

 

 

 

Raja Rajamannar: Multi-zintuiglijke branding in een digitaal tijdperk

Mastercard's hoofd marketing en communicatie praat voorafgaand aan het Cannes Lions Festival of Creativity over de kracht van multi-zintuiglijke branding.

 

 

Geluid aan: Mastercard presenteert sonic branding

Mastercard presenteert voor het eerst zijn sonische merkidentiteit, een uitgebreide geluidsarchitectuur als nieuwste vooruitgang van het merk. Waar ook ter wereld consumenten interactie hebben met Mastercard – of dat nu fysiek, digitaal of in een gesproken omgeving is – levert de kenmerkende en onvergetelijke Mastercard-melodie eenvoudige, naadloze vertrouwdheid.

 

 

 

Acceptatiegeluid

Schildersatelier

Taxi

Mastercard evolutie merkidentiteit

Mastercard heeft een nieuw merkteken en designsysteem onthuld. Het nieuwe design komt voort uit de iconische rode en gele overlappende cirkels van het bedrijf en moet Mastercard de digitale toekomst in leiden. Dit is het uitgebreidste designsysteem dat ooit bij Mastercard werd geïntroduceerd en zal in de herfst worden uitgerold.