Mastercard Lighthouse FINITIV 2024 ønsker 15 fremtidsrettede fintech-selskap fra Norden og Baltikum velkommen til vårprogrammet

14. mars 2024

Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet har lansert sin 12. runde med 15 fremragende fintech-oppstartsselskaper. Denne høsten vil partnerskapsprogrammet fokusere på Danmark, Norge og Baltikum, med en ambisjon om å stimulere og bidra til den allerede aktive og voksende startup-scenen i disse landene. Fokusområder i det kommende programmet inkluderer finansiell inkludering, betalinger, markedsintelligens, sikkerhet og open banking samt digitale kvitteringer, for å nevne noen. Mastercard Lighthouse har forpliktet seg til å støtte innovasjon og partnerskap både vertikalt – med investorer, banker og andre bedriftspartnere, og horisontalt - blant oppstartsselskapene og tidligfase skaleringsbedrifter som deltar i programmet.

Vårprogrammet for Mastercard Lighthouse FINITIV i 2024:

Danmark

 • Advisoa APS er verdens første digitale betalingsekspert, som muliggjør vekst og forbedrer automatisering og betalingskontroll for e-handelsbutikker.
 • Avallone er en 360-graders KYC-løsning som kombinerer programvare i toppklasse som samler KYC-data, svarer på bankenes KYC-spørsmål, håndterer data for juridiske enheter, og mer - med tilbud om forvaltnings- og rådgivningstjenester.
 • Januar leverer IBAN-betalingskontoer, infrastruktur for oppbevaring av krypto, og handel fra fiat til krypto gjennom en enkel og regulert B2B-plattform.
 • Keyhole skaper en fleksibel, sikker og moderne husleieopplevelse ved å erstatte tradisjonelle kontantinnskudd med garantier og finansielle løsninger i et digitalt univers.
 • Moneyflow har en datadrevet intelligent finansplattform som hjelper SMB-er med å få tilgang til likviditet med den beste innebygde UX-en.

 

Norge

 • Crowdworks bygger et globalt ikke-børsnotert økosystem drevet av levende data, med mål om å øke synlighet og suksessraten for oppstartsbedrifter.
 • Eedenbull spesialiserer seg på innovative digitale betalingsløsninger for utstedere av kommersielle betalingskort og deres kunder, ved å utnytte AI-drevne plattformer for å strømlinjeforme kort- og utgiftshåndtering.
 • FundingPartner er en låneplattform som kobler små og mellomstore bedrifter med investorer.
 • Optius.app låser opp potensialet i forbrukerkvitteringer, og leverer innflytelsesrik innsikt til forbrukere og bedrifter.
 • Receipts er et B2B programvareselskap som leverer ekte digitale kvitteringsdata og universelle betalingsnøkler med en transaksjonsbasert inntekts- og lisensieringsmodell.

 

Baltikum

 • Bonusukarte er den ultimate løsningen for ansattinsentiver. Med tilpassede utgiftsfiltre kan bonusene brukes sømløst over hele verden 24/7.
 • inGain gjør det mulig for långivere og bedrifter i ikke-finansielle industrier å lansere og skalere ethvert utlåns- og finansprodukt i løpet av uker, ved bruk av deres kodefrie SaaS lånehåndterings-system.
 • JO1N Shopping Card gir Neo-Banker en nøkkelferdig løsning for app-basert flerlångiverfinansiering.
 • Jool Pay er en mobilplattform som utnytter QR-basert faktureringsteknologi, og gir brukere mulighet til sømløst å motta betalinger, tips og donasjoner gjennom et effektivt QR-kodesystem.
 • Vespia er en AI-drevet plattform for forretningsverifisering (KYB) og etterlevelse av anti-hvitvasking (AML). Selskapet hjelper finansinstitusjoner å holde seg i samsvar med regelverket og onboarde kunder opptil 90 prosent raskere.

 

Programdeltakerne både forbedrer og utfordrer eksisterende praksis, og deres løsninger imøtekommer de skiftende kravene og forventningene fra kundene. Mastercard Lighthouse er dedikert til å arbeide med disse organisasjonene for å tilby kunder, handlende, banker og bedrifter sikre og nyskapende betalingsløsninger. Sammen kan vi bygge et mer åpent, sammenkoblet og bærekraftig finansielt økosystem, og vi gleder oss til å begi oss ut på den oppgaven med vårklassen av 2024.

– Energien og innovasjonen fintech-selskapene som blir med i vårklassen til Mastercard Lighthouse FINITIV bringer til bordet, er overveldende. Det var en svært vanskelig beslutning å velge de 15 selskapene blant alle søkerne, men vi er veldig glade for å begynne å arbeide sammen med noen av de mest lovende fintech-selskapene i regionene denne våren. Gjennom Mastercard Lighthouse FINITIV er vi forpliktet til å legge til rette for partnerskap og samarbeide med disse selskapene i den hensikt å bringe nye, sikre og innovative betalingsløsninger til forbrukere, banker og bedrifter. Dette er hva Mastercard Lighthouse handler om, sier Mats Taraldsson, leder for innovasjon, Fintech og Impact Tech Engagement hos Mastercard Nordics og Baltics

Mastercard Lighthouse forblir et av de mest konkurransedyktige programmene for oppstartsbedrifter og tidligfase skaleringsbedrifter i den nordiske og baltiske regionen. Som en del av deres søknader har hver kandidat foreslått partnerskapsscenarioer med Mastercard og våre bankpartnere. Kandidatene ble invitert til å presentere sine løsninger og partnerskapsintensjoner for programinteressentene før utvelgelsen av den endelige klassen.

– Jeg gleder meg til å delta i Lighthouse-programmet igjen, og jeg ser frem til å møte deltakerne i årets program og lære mer om deres virksomhet og problemene de ønsker å løse, sier Morten Schwaner, produktansvarlig, kortprodukter, Danske Bank

– Mastercard Lighthouse-programmet er en av DNBs viktigste kanaler for å møte fintechs over hele Norden og Baltikum. Vi er imponert over styrken til selskapene som er valgt ut over flere år og har full tillit til programmets troverdighet. Som en bankpartner ser vi frem til å utforske synergier og bringe mer verdi til våre kunder gjennom samarbeid med innovative fintech-selskaper. I tidligere programmer har vi sett hvordan disse samarbeidene kan bringe nye perspektiver, ekspertise og teknologier som kan forbedre våre tilbud og til slutt gagne våre kunder, sier Erlend Nitter-Hauge, leder for Fintech Partnerships, DNB Bank.

I løpet av vårprogramrunden vil de utvalgte programdeltakerne kunne presentere sine løsninger og diskutere mulige samarbeidsområder med Mastercard, Danske Bank, Swedbank, SEB og DNB i en 1-til-1-setting under en serie arrangementer og workshops. I løpet av programmet vil programdeltakerne også bli introdusert for relevante investorer fra Mastercard Lighthouse Investor Circle, som teller over 100 investorer som dekker Europa, Storbritannia og Nord-Amerika. I tillegg vil selskapene møte vekstrådgivere som AWS, Fintech Mundi og Invenio Growth. Videre legger programmet til rette for møter med ulike Mastercard-interessenter, inkludert markedsførings- og kommunikasjonsteam for veiledning i å gjøre deres historie og budskap klart og tiltalende, samt for å optimalisere medieeksponering under og etter programmet.

Mediekontakter

Karin Strand, Mastercard

Om Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse FINITIV er en åpen innovasjonsplattform designet for å styrke økosystemet for finansielle tjenester. Programmet er designet for å katalysere symbiotiske partnerskap mellom fintechs, fintech-muliggjørere, Mastercard, nordiske og baltiske banker, teknologipartnere og programrådgivere. For kandidater som er valgt inn i programmet, dekker Mastercard programavgiften, uten å be om eierandel til gjengjeld. Det er en partnerskapsplattform som ikke fortynner egenkapital, og krever heller ikke en betydelig tidsinvestering fra programdeltakernes side. To ganger i året skaper det 3 måneder lange programmet de riktige forholdene for å etablere og fordype partnerskap ved å pare energien og innovasjonskapasiteten til fintechs og fintech-muliggjørere med stabiliteten, ressursene, distribusjonskapasiteten og veiledningen fra våre programpartnere.

Les mer om Mastercard Lighthouse på www.mclighthouse.com

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com