Mastercard setter opp farten på arbeidet med bærekraftige kort

12. april 2023

Nyproduserte betalingskort skal miljøsertifiseres innen 2028

Oslo, 12.april 2023 – Mastercard styrker sitt engasjement for bærekraftige kort ved å eliminere PVC-plast fra nyproduserte kort i sitt nettverk innen 2028. Det er en del av Mastercards forpliktelse til en mer bærekraftig bransje og hverdag for forbrukerne.

Fra 1. januar 2028 vil alle nye betalingskort i Mastercard-nettverket være laget av mer bærekraftige materialer, som for eksempel resirkulert plast eller plast som er fremstilt av biologiske materialer, som rPVC, rPET eller PLA.  Dette vil skje gjennom et sertifiseringsprogram som er det første av sitt slag fra et betalingsnettverk. Mastercard vil støtte sine utstederpartnere i dette arbeidet.

Regelendringen betyr at alle nyproduserte kort vil bli sertifisert av Mastercard for å vurdere kortets sammensetning og bærekraft. Sertifiseringen vil da bli validert av en uavhengig tredjepart. Når det er validert, kan kortet merkes med et miljøsertifiseringsmerke: Card Eco Certification.

– Mastercard ønsker å bidra til å lede og forme bransjens felles søken etter en mer bærekraftig og miljøbevisst fremtid.  Når kundene våre reagerer på forbrukernes økende ønske om å ta mer miljøvennlige valg, forplikter vi oss til å redusere miljøavtrykket vårt – til fordel for mennesker, planeten og inkluderende vekst, sier Ajay Bhalla, President for Cyber & Intelligence hos Mastercard.

Mastercard lanserte sitt bærekraftige kortprogram i 2018. Siden da har mer enn 330 kortutstedere i 80 land sluttet seg til programmet for å gå over til resirkulerte eller biobaserte materialer for mer enn 168 millioner betalingskort i nettverket. Den nye sertifiseringen akselererer innsatsen ytterligere, samtidig som den utfyller Mastercards innsats for å levere innovative, digitale løsninger som fullstendig eliminerer behovet for et fysisk korttilbud.

Les hele pressemeldingen på engelsk her.

Mediekontakter

Rebecca Larsson, Geelmuyden Kiese
+46 709 10 50 95 | rebecca.larsson@gknordic.com

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com