Mastercard lanserer en ny løsning for å holde kontroll på private abonnementer

29. juni 2023 | Oslo, Norway

I samarbeid med Subaio vil Mastercard nå tilby en enkel og sikker måte å identifisere og avslutte uønskede abonnementer med gjentakende betalinger.

29 Juni, 2023 | Dagens forbrukere har flere abonnementer enn noen gang tidligere. I USA har den gjennomsnittlige forbrukeren tolv aktive medie- og underholdningsabonnementer til enhver tid. Markedet for abonnementstjenester forventes å nå en 1,5 milliarder dollar innen 2025. Denne veksten betyr også at det stadig blir vanskeligere for forbrukere å holde oversikt over og avslutte sine mange abonnementer.

Mastercard har nå inngått et samarbeid med det danske fintech-selskapet Subaio for å gi forbrukere muligheten til å avslutte uønskede abonnementer. Subaio har tidligere deltatt i Mastercards globale oppstartsprogram Start Path. Løsningen gir forbrukere en enkel oversikt over alle abonnementer de har til enhver tid. Forbrukerne kan se oversikten direkte inn i deres digitale betalingsplattformer, uavhengig av hvilken plattform de bruker. De er med andre ord ikke nødt til å bruke Mastercard. Det vil heller ikke være nødvendig å avslutte én app og logge inn i en annen for å avslutte et abonnement: Forbrukeren kan si opp tjenester direkte fra sin digitale bankapp.

«Forbrukere ønsker nå mer enn noensinne å få en bedre oversikt over sine månedlige utgifter,» sier  Ajay Bhalla, president for Cyber & Intelligence i Mastercard. «Vår nye løsning gir forbrukerne direkte kontroll over sine abonnementer, og dette gjennom en svært pålitelig kilde. Dette flytter makten tilbake dit den hører hjemme: hos forbrukeren.»

«Sammen med Mastercard står vi nå i en sterkere posisjon for å gi forbrukerne muligheten til å ta velinformerte økonomiske beslutninger,» sier Frederrick Hamaan, CCO i Subaio. «Vi leverer en enkel og svært anvendelig tjeneste for å kontrollere abonnementer og betalinger, designet for å imøtekomme behovene til forbrukerne. Våre løsninger skaper en sterk følelse av tilknytning hos den digitale generasjonen, noe som igjen driver vekst for våre samarbeidspartnere.»

Finansinstitusjoner som gir forbrukerne bedre kontroll over utgiftene sine, kan redusere driftskostnader, samtidig som både selgere og utstedere kan unngå kostnadene ved tvister og samtidig lette presset på kundesentrene.

Dette partnerskapet er en del av en bredere Mastercard-strategi for å introdusere nye forbrukerorienterte løsninger på tvers av selskapets driftsområder. Når forbrukerne får muligheten til å administrere og oppdage abonnementer skreddersydd deres egne behov, er utstedere og selgere bedre rustet til å skape og opprettholde varige kundeforhold.

Mastercards løsning er nå tilgjengelig for banker i Nord-Amerika og Europa. Gjennom et enkelt API kan finansinstitusjoner gi sine kunder bedre kontroll over abonnementer, samt muligheten til å se digitale kvitteringer.

Mastercard og Subaio har en historie med både samarbeid og innovasjon. Subaio ble en del av Mastercard Start Path-programmet i 2020 og gikk deretter sammen med Aiia for å automatisere kredittverdighet for finansinstitusjoner.

Mediekontakter

Molly Strong, Mastercard
+1 206-518-1419 | molly.strong@mastercard.com
Christine Bennett, Mastercard
Pernille Drews-Jespersen, Subaio
+45 2728 9350 | pernille@subaio.com

Om Subaio

Subaio er en moderne SaaS-bedrift som leverer digitale finansielle løsninger, herunder abonnementshåndtering, digitalisert salg og dokumentasjon av kredittverdighet, med en kraftig motor basert på data om gjentakende betalinger. Det danske selskapet har en fremtredende posisjon som Europas ledende leverandør av digitale finansielle løsninger. Deres omfattende tilbud dreier seg om en sterk datastyrt motor for gjentakende betalinger med markedets høyeste nøyaktighet, gjennom en datamodell som analyserer milliarder av daglige transaksjoner.

Subaio ble grunnlagt i 2016 og har siden vokst til over 50 ansatte med flere finansielle kunder som Nordea, Lunar og ABN AMRO.

Lær mer: https://subaio.com/

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com