Mastercard inviterer til debatt under Arendalsuka 2023

14. juni 2023 | Oslo, Norway

Under Arendalsuka i år arrangerer vi to panelsamtaler der vi lover interessevekkende diskusjoner og fordypende innsikt om høyaktuelle tema og viktige emner. 

Panelsamtaler:

10.00 - 10.45: Betalingstoppmøtet 2023

Hvordan påvirker globale endringer i betalingsmarkedet norske bedrifter og forbrukere? Mastercard presenterer ni globale trender og inviterer til debatt om fremtiden til det norske betalingssystemet.

Del 1 (10 min): Innen utgangen av dette årtiet vil vi se store endringer i betalingssystemet vårt. Hvilke teknologier og trender vil få størst betydning for hvordan selskaper og privatpersoner betaler? Mastercard deler de viktigste funnene fra rapporten The Future of Payments.

Del 2 (35 min): Hvordan ser fremtidens betalingssystemer ut i Norge? Hva vil bli den foretrukne betalingsløsningen i Norge? Norske banker har lang tradisjon for å utvikle og ta i bruk felles betalingssystemer. Kan eksisterende betalingsløsninger forbli relevante eller er vi nødt til å finne nye innovative måter å betale på?

Fra Mastercard deltar Jan Hauglie, administrerende direktør for Mastercard Payment Services Norway, og Inge Kjønnøy, administrerende direktør for Mastercard Norge.

Mer om arrangementet

11.00 - 11.45: Hvordan får vi flere kvinner til å velge IT?

IT-selskapenes utfordringer med å rekruttere IT-spesialister forsterkes av at det er så få kvinner som velger en karriere innen tech.

Når teknologi tar så stor plass i hverdagen vår, er det et problem at utvikling av nye digitale løsninger kan fremstå som en lukket fest for menn. Dessuten går bare én prosent av venturefinansieringen til oppstartsbedrifter med kvinnelige gründere. Det er behov for at teknologiselskaper, IT-utdanning og det finansielle økosystemet begynner å dra i samme retning.

Hvordan kan vi alle bidra til å løse problemet med for få kvinner til å velge IT? Hvilke konkrete tiltak trengs?

Fra Mastercard deltar Kari Bjørkelund, SVP i Mastercard Technology.

Mer om arrangementet

 

Detaljer:

Dato: Onsdag 16/8 2023
Tid: 10.00 - 12.00
Sted: Symposium, Langbryggen 7
Antall plasser: 60
Kontaktperson: Simen Johannessen, Seniorrådgiver, Geelmuyden Kiese, 90026990, simen.johannessen@gknordic.com

 

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com