Vayapay utpekt som mest lovende oppstartsbedrift i Mastercard Lighthouse FINITIV-programmets norske klasse

22. mai 2022 | Tallin, Estland
Vayapay på scenen under Lighthouse-finalen.

Femten selskaper fra Norden og Baltikum deltok i Mastercard Lighthouse FINITIV Program Spring Edition av 2022. Lighthouse FINITIV er et tre måneders oppstartsprogram som hjelper nordiske og baltiske fintech-virksomheter med å utforske partnerskapsmuligheter med Mastercard og store nordiske banker som SEB, Danske Bank, DNB, Swedbank og OP Financial Group. Hvert år velger programpartnere én vinner fra hundrevis av søkere basert på kriterier som inkluderer grunnleggerambisjoner, produktpotensial og fremgang under programmet.

Vayapay ble kåret til mest lovende oppstartsbedrift og den klare vinneren av den norske klassen av programmets bedriftsdeltakere. Selskapet ble valgt ut fordi det viste stor fremgang i løpet av programmet, med det resultat at det allerede er i partnerskapsdiskusjoner med Mastercard og flere banker om å tilby friksjonsfrie betalinger for massetransport, delt mobilitet og lading av elektriske biler.

15 selskaper deltok i vårprogrammet. Den overordnede vinneren var danske Vibrant. Det mest lovende baltiske oppstartsselskapet var Tipit, som vant den litauiske klassen.

«Vinneren av den norske klassen imponerte oss med lagengasjement og fart på gjennomføringen.  Å konstruere innovative transportløsninger som holder byene i bevegelse, men likevel grønne, er på toppen av Mastercards fokusområder nå og i de kommende årene. Vi ser på å støtte ulike typer innovasjon innen grønn mobilitet. EU-rammeverket for bymobilitet, som gir veiledning til hvordan byer hvordan byer kan kutte utslipp og forbedre mobiliteten, ligger foran sammenliknet med andre land globalt. Tyskland og Sverige har foreslått nye avtaler om prising. Men det er enda viktigere at betalingskort alltid bør bli tilbudt som en betalingsmetode når du lader bilen din. Det bør ikke være nødvendige å forhåndsregistrere seg eller å ha kontoer å belaste. Vi i Masterard vil støtte selskaper i aktiviteter for å bringe denne typen løsninger til markedet,» sier Mats Taraldsson, Head of Innovation, Fintech and Impact Tech Engagement i Mastercard Norden og Baltikum.

«Vi er stolte over å bli anerkjent av Mastercard og deres partnere som et toppselskap i Norden og Baltikum. Vayapay har forpliktet seg til å levere friksjonsfrie betalinger for urban mobilitet. Støtten fra Mastercard vil hjelpe oss å fortsette å vokse og gjøre nytte av strategiske partnerskap,» sier Jay Jensen, CEO og grunnlegger av Vayapay.

Vayapay har utviklet en smart betalingsplattform som gjenkjenner og samler kontaktløse tæppinger når folk bruker mobilitetstjenester. Dette gjør at folk kan reise mer fritt og alltid bli belastet riktig beløp. Nylig aktiverte de en Tap & Go-transportløsning for Flytoget. Dette er en open loop-løsning, og alle Mastercard-kort kan brukes kontaktløst uten forhåndsregistrering.

«DNB er glade å være en del av Mastercard Lighthouse-programmet, da det støtter vårt brede engasjement for fintech og impact-tech i det norske markedet. Vi er også glade for å se at selskapene ser på Norge som et godt marked å gå inn, som med Vayapay som har gått i partnerskap med Flygtorget. Vi ser potensial for fremtidig samarbeid med flere selskaper og ser frem til å fortsette disse diskusjonene,» sier Kathy Hao-Hsuan Chang, Senior Strategisk Fintech Partnership Manager i DNB.

Andre oppstartsbedrifter som deltok i den norske klassen i vårutgaven av programmet var Lendwill, Stack by.me, Vourity og Zeipt. Det har vært en utrolig reise, og Mastercard Lighthouse-teamet er stolte over å ha jobbet med 15 av de beste fintech-selskapene i Norge, Danmark og Litauen. Alle har lagt ned en enorm innsats og fortsetter å bane vei ved å bringe innovative løsninger til hvert av sine markeder.

Lendwill, en norsk peer-to-peer-låneplattform, vant Mastercard Lighthouse Circle-investorprisen, etter å ha motttat mest innkommende interesse fra investorer. (Investorer som er interessert i å bli med å Lighthouse Investor Circle kan melde sin interesse her.)

«Blant alle prisene man kunne vinne, var det å få anerkjennelse fra Mastercards investorsirkel det som var viktigst for oss. Vi skal til å gjennomføre vår første store runde med kapitalinnhenting. Denne prisen er en stor inspirasjon og gir oss et kraftig dytt forover,» sier Anzhelika Osmanova, CEO i Lendwill.

Vinneren av Lighthouse FINITIV-programmet mottar en invitasjon til å presentere seg for Mastercards Start Path-program. Det neste Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet til høsten starter i slutten av august 2022 med fokus på de svenske, finske og latviske markedene. Les om fintech-trendene og løsningene til  Lighthouse FINITIV-selskaper i den nylig publiserte Mastercard Lighthouse Research Report.

Programmet er åpent for søknader, og selskaper kan søke her: www.mclighthouse.com/FINITIV/

Mediekontakter

Annika Kristersson, Communications Nordics & Baltics i Mastercard

Om Lighthouse-programmet

Mastercard Lighthouse er en åpen innovasjonsplattform designet for å styrke hele økosystemet for finansielle tjenester. Lighthouse er et gratis program designet for å katalyse symbiotiske partnerskap mellom fintech-virksomheter, Mastercard og ledende nordiske og baltiske banker. Lighthouse kombinerer energien og innovasjonen til fintech-virksomheter med stabiliteten og distribusjonen hos store finansielle tjenesteytere, og produserer partnerskap som styrker hele økosystemet. Hvert fire måneders program er vertskap for workshops for 15+ fintech-virksomheter fra regionen. Programmet bringer banker, investorer, rådgivere og fintech-virksomheter sammen for å utforske partnerskap via åpen innovasjon.

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com