Norske Wanda i finalen i nordisk bærekraftsprogram

18. november 2022
Wanda, Slush
Det norske logistikkselskapet Wanda var en av tre finalister i bærekraftsdelen av Mastercards partnerskapsprogram Lighthouse. Danske EcoTree stakk av med seieren.
18 november 2022 – To ganger i året arrangerer Mastercard partnerskapsprogrammet Lighthouse MASSIV og FINITIV. I tre måneder får noen av de mest lovende oppstartsbedriftene i Norden og Baltikum innen henholdsvis bærekraft og fintech får selskapene veiledning og støtte fra samarbeidspartnere til å skalere opp. På slutten av programmet kåres en vinner i begge kategoriene.

I dag ble vinnerne av begge programmene kåret under innovasjonskonferansen Slush i Helsinki. Det danske selskapet EcoTree vant MASSIV-programmet, mens svenske Econans vant FINITIV-programmet. Det norske logistikkselskapet Wanda fikk en finaleplass.

Wanda gir enkel tilgang til lagringsplass og logistikk. Selskapet støtter sirkulære økonomier og delingsøkonomier ved å tilby mennesker og selskaper ultra-praktisk vedlikehold, reparasjon, deling og salg av tjenester som bidrar til å forlenge levetiden til produktene. Wanda er aktivt i flere norske byer i tillegg til Stockholm, og utvider snart til andre europeiske byområder.

–Vi kunne ikke vært mer fornøyd med å være en finalist i Mastercard Lighthouse MASSIV. I løpet av programmet har vi fått muligheten til å forme verdifulle partnerskap som kommer til å ha stor innvirkning på fremtiden vår. Sammen med programekspertene har vi fått muligheten til å ta vesentlige skritt mot bedre forståelse og dokumentering av de positive verdiene Wanda tilbyr for sirkulære logistikktjenester, Lars Syse Christensen, CEO Wanda

–Vi er stolte over å ha jobbet med skaleringsreisen til fem nystartede oppstartsteknologier denne høsten. Med Mastercard Lighthouse MASSIV har vi visjonen om å hjelpe én milliard mennesker til å leve med bedre livskvalitet og sikre liv innen 2025. Det er viktig å støtte oppstartsbedrifter som påvirker både mennesker og planeten og bidra til å nå FNs bærekraftsmål, sier Mats Taraldsson, leder of Innovation, Fintech and Impact-tech Engagement, Mastercard Nordics and Baltics

Mastercard har gjennomført Lighthouse-programmet for fintech-selskaper siden 2018, og lanserte bærekraftsutgaven MASSIV i 2020. Flere selskaper har gjort stor suksess etter å ha deltatt i programmet, blant annet de norske selskapene Aprila, Spenn og Desert Control.

Deltakerne får være med i en serie med workshops over tre måneder der de får støtte og veiledning fra rådgivere. Rådgiverpanelet for denne utgaven av MASSIV inkluderer Swedbank, Danske Bank, FN og Synch for MASSIV.

På slutten av programmet kåres en vinner i hver klasse som også får presentere seg for Start Path, Mastercards globale oppstartsprogram.

Mediekontakter

Olve Hagen Wold, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645 | olve.wold@gknordic.com

Om Lighthouse MASSIV

Mastercard Lighthouse MASSIV er et partnerskapsprogram og bedriftskonkurranse designet for å tilrettelegge for og skalere sosial påvirkning og oppnå FNs bærekraftsmål med formatet av langsiktige partnerskap. Ved å gi forskjellige team konkurransedyktige insentiver og prioritert tilgang til ressurser, har Mastercard Lighthouse MASSIV som mål å fremme partnerskap som vil berike livene til én milliard mennesker innen 2025. Mastercard Lighthouse MASSIV er utformet som et tre-trinns program. I den første fasen møter selskapene vårt rådgivende styre, en håndplukket gruppe av ledere og partnerskapseksperter fra hele verden, som har som mål å bringe et spesifikt partnerskap til live. Hvert partnerskapsforslag mottar innspill fra globale eksperter innen juss, design og teknologi før de rapporterer resultatene av deres partnerskapsarbeid tilbake til det rådgivende styre. Vinneren av programmet er teamet som viser potensialet til å påvirke flest mennesker via sitt partnerskap. 

Les mer om MASSIV programmet her: www.mclighthouse.com/massiv

 

Om Lighthouse FINITIV

Mastercard Lighthouse er et partnerskapsprogram designet for å styrke hele økosystemet for finansielle tjenester. FINITIV er et gratis program utviklet for å katalysere symbiotiske partnerskap mellom fintechs, Mastercard og Tier 1 nordiske partnere. Ved å koble energien og innovasjonen til fintech med stabiliteten og distribusjonen hos store finansielle tjenestefirmaer, produserer FINITIV partnerskap som styrker hele økosystemet. Hver femte måned arrangerer programmet workshops for 15(+) fintechs, og bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for å utforske partnerskap via åpen innovasjon.

Les mer om FINITIV programmet her: www.mclighthouse.com

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com