Ni av ti av fotballsupportere tror lagene spiller bedre med tilskuere på tribunen

26. mai 2021 | Oslo, Norge

Europeiske fans mener fotball gjør dem mer optimistiske til livet, og kan knapt vente til å være tilbake på stadion, ifølge Mastercards Football Fandom Study. Nå lar Mastercard fans møte heltene digitalt.

I forkant av UEFA Champions League-finalen i Porto lørdag 29.mai, og for å feire 27 år med partnerskap, lanserer Mastercard resultatene av deres Football Fandom Study, basert på en undersøkelse blant 12 000 europeiske fotballsupportere om hva de gleder seg mest til etter covid-19, og hva lidenskapen for fotball betyr for dem.

Lite overraskende svarer mange at ingenting slår å se fotball på selve arenaen. 90 prosent svarer at de tror lidenskapen de bringer til kampene gjør spillerne sterkere. Det er Mastercard-ambassadør og påtroppende Roma-trener José Mourinho enig i:

– Jeg tror virkelig på effekten fra fotballsupportere. Jeg bruker til og med uttrykket «de støtter ikke, de heier ikke, de spiller». Og jeg har hatt så mange kamper der jeg har følt at vi vi vant fordi tilskuerne spilte. Den lidenskapen, larmen, energien og presset fotballfans gir, selv på bortekamper, selv fra motstanderlagets supportere, selvfølgelig trenger vi det, sier Mourinho.

86 prosent av fotballsupporterne mener at det å komme sammen for å støtte laget gjør folk mer optimistiske til livet generelt. 60 prosent sier at å gå gjennom opp- og nedturer ved å se fotballkamper gjør dem bedre skikket til å håndtere usikkerhet i hverdagen. Det har vært særlig viktig det siste året.

Se kampanjevideo med José Mourinho her.

Ønsker fansen velkommen tilbake til stadion

Rundt 12 000 fans vil kunne delta i finalen på Porto Estádio do Dragão i Porto, der de vil møte et helt kontaktløst betalingsmiljø. Mastercard har arbeidet hardt for å beholde den samme opplevelsen ved å gå på kamp som før, ved å forbedre tilgjengeligheten og gjøre det mulig å betale kontaktløst, ved at hvert utsalgssted på stadion tilbyr trygg, kontaktløs betaling.

Eksklusive opplevelser for fans i deres eget hjem

Mastercard har lansert en rekke digitale opplevelser for å bringe fansen hjemme nærmere kampen. Fire spillermaskoter vil få sjansen til å møte noen av verdens største fotballspillere virtuelt før Champions League-finalen. De vil kunne kommunisere live via en enorm led-skjerm ved inngangen til stadion når spillerne ankommer. Dette digitale initiativet er organisert i forbindelse med UEFA Foundation for Children, som har valgt ut to barn som lever med funksjonshemminger fra England. To barn fra Istanbul vil også bli invitert.

I tillegg har Mastercard gjennom sitt UEFA Champions League-partnerskap engasjert seg i å bringe fans over hele verden nærmere lidenskapen sin for fotball gjennom virtuelle finalefester og spørsmålsrunder ledet av Clarence Seedorf, fire ganger UEFA Champions League-vinner og nederlandsk fotballegende, og Kaká, den brasilianske AC Milan-midtbanespilleren og Ballon d’Or-vinner.

Folk med Mastercard vil også kunne delta på et digitalt arrangement med José Mourinho, der han skal dele historier og strategier fra da han ledet Porto til seier over Manchester United i Champions League-finalen i 2004.

– UEFA Champions League-finalen er en symbolsk begivenhet for fotballsupportere over hele verden, der de kommer sammen og opplever det vakre spillet. Det siste året har fotballfans måttet heie på kampene fra sine egne hjem, men har fortsatt å støtte lagene sine ubetinget. Fra spenningen rundt spillet og gleden over mål, er Mastercard opptatt av å fortsette å koble folk sammen med lidenskapen deres, og for fans vet vi at en ball kan starte noe uvurdelig, sier Jessica Ståhlbom, Head of Marketing i Mastercard Norden og Baltikum.

Hva gjør europeiske fotballfans lidenskapelige om fotball?

  • Å heie sammen med tusenvis av andre mennesker (45 prosent)
  • Å synge supportersanger sammen på stadion (35 prosent)
  • Atmosfæren og stemningen før kampen (35 prosent)
  • Å snakke om kampene med venner og familie (30 prosent)
  • At fotball skaper en følelse av tilhørighet og fellesskap (26 prosent)
  • Å heie på det samme laget fra man er liten (22 prosent)
  • Å gå på pub før og/eller etter kampen (15 prosent)
  • Rivaliseringen mellom lag (14 prosent)
  • Å reise til andre byer for å se laget sitt spille (14 prosent)

Mastercard fører fans nærmere sin lidenskap gjennom å sponse UEFA Champions League, og tilbyr denne sesongen uvurdelige opplevelser til fans verden over. For mer informasjon besøk www.priceless.com/UCL

Om undersøkelsen

Alle tall, med mindre annet er oppgitt, kommer fra 3Gem. Det totale utvalget til undersøkelsen var 12 000 voksne fra Storbritannia, Tyskland, Italia, Spania, Frankrike og Portugal. Feltarbeidet ble gjennomført i perioden 13.-17.mai 2021, og undersøkelsen ble utført online. Tallene er vektet og representative for alle voksne (alder over 18+).

Mediekontakter

Olve Hagen Wold, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645 | olve.wold@gknordic.com