Mastercard fullfører overtakelsen av Nets’ konto-til-konto betalingstjenester

5. mars 2021 | Purchase, NY | Oslo

I dag kunngjorde Mastercard (NYSE: MA) at selskapet overtar majoriteten av Corporate Services-forretningsområdet til det ledende europeiske betalingsteknologi-selskapet Nets. Det skjer etter å ha oppfylt betingelsene Europakommisjonen fastsatte i august 2020, og innebærer en tilvekst på 300 Mastercard-ansatte i Norge og Danmark. Avtalen tilfører et bredere spekter av konto-til-konto-tjenester, inkludert tjenesteområdene for clearing, sanntidsbetaling, elektroniske fakturaer og digital regningsbetaling.

«Dette er en milepæl for vårt pågående arbeid med å utvikle digitale løsninger utover bankkort», sier Paul Stoddart, president of New Payment Platforms i Mastercard. «Overtakelsen gir oss tilgang på Nordens smarteste hoder og innovativ teknologi. Det støtter samtidig vår eksisterende multi-rail-strategi (fullservice-tilbyder), med mål om å tilrettelegge for bedre tilgang, flere valgmuligheter og økt fleksibilitet ved inn- og utbetalinger.»

Gjennom de tre siste årene har Mastercard videreutviklet selskapet utover kortbetaling, og følgelig styrket multi-rail-strategien. Nets’ Corporate Services innehar anerkjente løsninger for sanntidsbetaling og digital regningsbetaling. Dette komplementerer Mastercards voksende portefølje av betalingsløsninger.    

Som et direkte resultat av dagens kunngjøring, øker Mastercard sin tilstedeværelse i Danmark og Norge. Avtalen innebærer over 300 høykompetente ansatte som hovedsakelig skal jobbe fra Oslo og København.

«Denne transaksjonen er viktig for Mastercard, ettersom det markerer en endring i forvaltningen av en rekke tjenester som norske og danske forbrukere har stor tiltro til», sier Peter Klein, Executive Vice President, Mastercard New Payment Platform, som har ledet forhandlingene og selv kommer fra Norden.  «Vi har en svært god merittliste for videreutvikling og forbedring av selskaper vi investerer i. Etter oppkjøpet av Vocalink, et ledende teknologiselskap for betalingsløsninger i Storbritannia, leverte vi nye betalingstjenester til privatpersoner og selskaper, ikke bare i Storbritannia, men over hele verden. Det gjorde vi ved å modernisere betalingssystemene, og samtidig tilby nye og forbedrede løsninger for regninger, finansiell kriminalitet og svindelsbeskyttelse.»

I kombinasjon med Mastercards internasjonale nettverk og kundeportefølje, er overtakelsen med på styrke selskapets posisjon som foretrukken betalingspartner for regjeringer, finansinstitusjoner og selskaper, både i Norden og i resten av verden.

Mediekontakter

Mathias Fløtaker, Geelmuyden Kiese
Andrea Axon, Mastercard
+44 (0)20 3818 2816 | andrea.axon@mastercard.com