Magnus Carlsen blir global merkevareambassadør for Mastercard

21. september 2021 | Oslo

Mastercard inngår partnerskap med verdensmesteren og med Meltwater Chess Tour. Sammen skal de skape en rekke uvurdelige opplevelser for sjakkentusiaster.

Mastercard utnevner i dag at Magnus Carlsen, den høyest rangerte sjakkspilleren gjennom tidene, som en Mastercard Global Brand Ambassador, og legger til sjakk på sin ettertraktede liste over sportssponsorater. Carlsen er et naturlig tilskudd til Mastercard stjernespekkede ambassadørprogram, som også inkluderer blant annet Lionel Messi, Naomi Osaka, Crystal Dunn og Dan Carter. Mastercard blir også en offisiell partner for Meltwater Chess Tour.

Sammen med Carlsen og Meltwater Chess Tour skal Mastercard skape en rekke uvurdelige opplevelser og eksklusive kortholderfordeler via Priceless.com, for å hjelpe fans å komme nærmere det de elsker med sjakk.

Fra i dag kan Mastercard-kortholdere melde seg opp til det digitale arrangementet Chess Insights from World Chess Champion Magnus Carlsen Experience. Fans vil få muligheten til å være med Carlsen på en virtuell live-opplevelse, og høre på ham snakke om sin lidenskap for sjakk og få mulighet til å stille spørsmål direkte. Deltakerne vil også få én måneds premiumabonnement på Chess24.com.

– Å utvide sjakkens innflytelse har alltid ligget mitt hjerte nært. Å ha med Mastercard, som bringer mennesker og deres lidenskaper sammen på meningsfulle måter, med som en partner på turneringen er veldig spennende. Sjakk har gitt meg så mange uvurdelige opplevelser gjennom årene, og jeg er stolt over å bli med Mastercard på å dele sporten med millioner av fans verden over, sier Carlsen.

Fra en tidlig oppsving på Twitch og andre strømmeplattformen til suksessen for Netflix-serien The Queen’s Gambit, har sjakksporten vokst og utviklet seg mye gjennom de siste 18 månedene. Internetturneringer har også bragt sportens popularitet til nye høyder. Mer enn 27 millioner timer har blitt sett fra Meltwater Champions Chess Tour nå i dets første sesong. Det er allerede mer enn alle timene folk så på sjakk på Twitch i fjor. Og finalerundene gjenstår fremdeles.

– Mastercard elsker å koble mennesker sammen med lidenskapene sine. Å samarbeide med Magnus, som regnes som den best sjakkspilleren gjennom tidene, og Meltwater Champions Chess Tour understreker vår entusiastiske forpliktelse til å gi kortholdere uvurdelige opplevelser som feirer den fysiske og mentale sporten sjakk. Vi er glade for å kunne inkludere sjakk i våre sponsorprogrammer, for å bringe sjakkspillere nærmere sporten de elsker og nå nye entusiaster, sier Raja Rajamannar, markeds- og kommunikasjonssjef i Mastercard.

– Å ha et av de mest anerkjente merkene innen sport med som samarbeidspartner er en utrolig mulighet ikke bare for Magnus og turneringen, men også for det globale sjakkfellesskapet. Vi er stolte over at vi med turneringen har klart å bygge en plattform der globale merkevarer som Mastercard kan engasjere seg for sjakk, sier Andreas Thome, daglig leder i Play Magnus Group.

Gjennom partnerskapet skal Mastercard også legge til et eget sjakkfag i Girls4Tech, Mastercards program for å stimulere unge kvinner til en karriere innen forskning, teknologi, ingeniørfag og matematikk (STEM), for å bidra til likestilling og en ny generasjon kvinnelige sjakkspillere.

Carlsen, som har vunnet verdensmesterskapet i sjakk fire ganger, begynte å spille sjakk da han var fem år gammel. Han begeistret raskt verden med sitt talent. Da han var 13 år gammel ble Carlsen den yngste stormesteren til da. Siden han ble verdensmester i 2013, og den høyest rangerte spilleren i historien i 2014, har Carlsen holdt seg i verdenstoppen i langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.

Gjennom det siste tiåret har Mastercard utviklet en omfattende sports- og underholdningsportefølje verden over. I 2018 ble det det første selskapet til å sponse dataspillet League of Legends gjennom et flerårig samarbeid med utvikleren Riot Games. Porteføljen inkluderer også kunst og kultur, matlaging, sport og musikk.

Mediekontakter

Macy Salama, Mastercard
+1 636 312 4067 | macy.salama@mastercard.com

Om Meltwater Champions Chess Tour

Meltwater Champions Chess Tour er den ledende profesjonelle turneringen i sjakk, og skal kåre verdens beste sjakkspiller gjennom en hel internett-sesong. I den første sesongen i 2021 har turneringen sprengt seerrekorder for profesjonell sjakk og etablert seg som en av årets mest populære sjakkhendelser gjennom nyvinninger innen kringkasting, fan-opplevelser og merkevareintegrasjoner. Meltwater Champions Chess Tour er organisert av Play Magnus Group, et ledende globalt sjakkselskap som konsentrerer seg om å tilby digitale premiumopplevelser for millioner av sjakkspillere og -studenter. Play Magnus Group er børsnotert på Euronext Growth Oslo under tickeren PMG.

www.championschesstour.com, www.playmagnusgroup.com

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com