Bærekraftsvirksomheten Single.Earth vant Mastercard Lighthouse FINITIV

3. desember 2021

Tallinn-baserte Single.Earth har tatt programmet med storm og er valgt som vinner av høstens Mastercard Lighthouse FINITIV-program. FINITIV er et åpent innovasjonsprogram som hjelper oppstartsbedrifter med å samarbeide med Mastercard, Swedbank, SEB og OP Financial Group. Single.Earth, som ble valgt ut for sin ut-av-boksen-løsning med mål om å bekjempe klimaendringene og bevare miljøet, steg til toppen av en liste på 15 oppstartsvirksomheter som programmets bedriftsdeltakere identifiserte som mulige partnere i begynnelsen av semesteret.  

Single.Earth lanserer en ny naturstøttet betalingsmetode som tilbyr forbrukerne en løsning for å begrense de globale utslippene ved å belønne grunneiere for naturbevaring. Oppstartsbedriften, med hovedkvarter i Estland og støttet fra EQT Ventures og Icebreaker.vc, introduserer en betalingsmetode som begrenser karbonutslipp gjennom tokenisering av verdens natur. Single.Earth modellerer naturens kapasitet når det gjelder karbon og biologisk mangfold. Ved hjelp av satellittbilder, big data-analyse og maskinlæring har den bygget en digital tvilling av planeten Jorden, som beskriver hvordan naturen fungerer.

– Vi trenger nye løsninger for å bekjempe klimakrisen. Single.Earth har kommet opp med en innovativ måte å stimulere grunneiere til å bevare biologisk mangfold. Nå trenger vi bare at løsninger som de som leveres av Lighthouse-selskapene fungerer som tilretteleggere for at denne utviklingen skal finne sted, og for at banker og andre bedrifter skal samarbeide og spille sin rolle på denne reisen. Mens løsningen er ganske utenfor boksen, har teamet på Single.Earth vunnet både bedrifts- og VC-hjerter. Vi er veldig glade for å se hvor mye engasjement selskapet fikk gjennom FINITIV-programmet og ser frem til å fortsette å støtte veksten, sier Mats Taraldsson, leder for innovasjon, fintech- og impact-tech-engasjement i Mastercard Norden og Baltikum.

Single.Earth ser for seg å gjøre det enkelt og praktisk for forbrukerne å redde naturen rundt dem og dermed bremse global oppvarming med hver eneste transaksjon.

– Vi er glade for å se at oppstartsbedrifter blir mer fokusert på bærekraftsområdet og at det er en av hovedretningene på SEBs strategiske dagsorden. Gratulerer til Single Earth som vinner av Mastercard Lighthouse FINITIV-programmet. SEB har vært en samarbeidspartner for programmet siden det ble etablert i 2018 og vi anser dette programmet som en av de beste kildene til å komme i samvirkning med kvalitetsoppstartsbedrifter for mulig samarbeid. Det er en stor mulighet for begge sider til å blande kompetanse, dele kunnskap og bygge fordelaktige løsninger for kunder og samfunnet, sier Giedrė Ramanauskaitė, innovasjonssjef i SEB.

Mens Single.Earth ble programmets overordnede vinner, forlot også andre oppstartsbedrifter det 16 uker lange programmet med priser. EASI ble kåret til det mest lovende svenske selskapet i klassen; Bleam tok hjem samme pris for Finland.

– Vårt team i Single.Earth har jobbet utrettelig for å få dette til å skje. Mastercard Lighthouse-programmet var en stor mulighet for oss til å koble oss til finanssektorselskaper på tvers av regionen, sier Merit Valdsalu, daglig leder og grunnlegger av Single.Earth.

Vinneren av Lighthouse FINITIV-programmet mottar en invitasjon til å presentere seg for Mastercards Start Path-program. Neste Mastercard Lighthouse FINITIV-program starter i mars 2022 med selskaper fra Danmark, Norge og Baltikum. Det er åpent for søknader, og selskaper kan søke her: mclighthouse.com/FINITIV/

Mediekontakter

Annika Kristersson, Communications Mastercard Nordics and Baltics

Om Lighthouse-programmet

Mastercard Lighthouse er en åpen innovasjonsplattform designet for å styrke hele økosystemet for finansielle tjenester. Lighthouse er et gratis program designet for å katalyse symbiotiske partnerskap mellom fintech-virksomheter, Mastercard og ledende nordiske og baltiske banker. Lighthouse kombinerer energien og innovasjonen til fintechs med stabilitet og distribusjon hos store finansielle servicefirmaer, og produserer partnerskap som styrker hele økosystemet. Hvert fem måneders program er vert for workshops for 15+ fintechs fra regionen. Programmet bringer banker, investorer, rådgivere og fintechs sammen for å utforske partnerskap via åpen innovasjon.

Les mer om Lighthouse på www.mclighthouse.com

Om Mastercard

Mastercard er et globalt teknologiselskap innen betalingsbransjen. Vårt oppdrag er å koble sammen og drive en inkluderende, digital økonomi som kommer alle til gode overalt, ved å gjøre transaksjoner trygge, enkle, smarte og tilgjengelige. Ved å bruke sikre data og nettverk, partnerskap og lidenskap hjelper våre innovasjoner og løsninger enkeltpersoner, finansinstitusjoner, myndigheter og virksomheter å realisere sitt potensial. Vår anstendighetskvotient, eller DQ, driver kulturen vår og alt vi gjør i og utenfor selskapet vårt. Med forbindelser på tvers av mer enn 210 land og territorier, bygger vi en bærekraftig verden som åpner for uvurderlige muligheter for alle.


www.mastercard.com