Mastercard lanserer sin lydmerkeidentitet, en omfattende lydarkitektur som er et tegn på de nyeste fremskrittene for merkevaren. Uansett hvor forbrukerne har med Mastercard å gjøre verden over – det være seg fysisk, digitalt eller på telefonen – sørger den særpregede og minneverdige Mastercard-melodien for en enkel og sømløs gjenkjennelighet.

Lyd på: Mastercard lanserer lydmerke

MIAMI, FL, USA | 8. FEBRUAR 2019

Mastercard-melodien kommer til liv på Mastercards sensoriske laboratorium under GRAMMY®-uken og i ny amerikansk reklame med Camila Cabello


Med et nytt tempo for merkevareuttrykk, lanserer Mastercard sin lydmerkevareidentitet, en omfattende lydarkitektur som er et tegn på de nyeste fremskrittene for merkevaren. Uansett hvor forbrukerne har med Mastercard å gjøre verden over – det være seg fysisk, digitalt eller på telefonen – sørger den særpregede og minneverdige Mastercard-melodien for en enkel og sømløs gjenkjennelighet. Nyhetene kommer rett etter selskapets nylige overgang til et symbolmerke og inngår i den pågående merkevareforvandlingen.

«Lyd gir en kraftig ny dimensjon til merkevareidentiteten vår og er en kritisk komponent i hvordan mennesker gjenkjenner Mastercard i dag og i fremtiden», sa Raja Rajamannar, Chief Marketing and Communications Officer hos Mastercard. «Vi satte et ambisiøst mål om å produsere Mastercard-melodien på en måte som er særpreget og autentisk, men samtidig tilpasningsdyktig globalt og på tvers av sjangere. Det er viktig at lydmerket vårt ikke kun forsterker tilstedeværelsen vår, men også har resonans sømløst verden over.»


Global resonans, lokal relevans

For å sikre at Mastercard-melodien får resonans hos folk verden over, har Mastercard brukt musikere, kunstnere og byråer jorden rundt, inkludert den musikalske nyskaperen Mike Shinoda fra Linkin Park.

Resultatet er en særpreget og minneverdig melodi med tilpasninger på tvers av sjangere og kulturer, som gjør den lokalt relevant samtidig som en konsekvent global merkestemme opprettholdes. Videre bidrar bruken av varierende instrumenter og tempoer til å levere Mastercard-melodien i flere unike stiler som opera, filmmusikk og lekende samt en rekke regionale tolkninger.

Mastercard-melodien danner grunnlaget for selskapets lydarkitektur og skal strekke seg på tvers av mange elementer, fra musikkstykker, lydlogoer og ringetoner, til på vent-musikk og godkjennelseslyd for salgspunkt.

«Det jeg liker mest med Mastercard-melodien er hvor fleksibel og tilpasningsdyktig den er på tvers av sjangere og kulturer», sa Mike Shinoda. «Det er flott å se en stor merkevare uttrykke seg selv gjennom musikk for å forsterke forbindelsen sin til folk.»


Et digitalt merke for en digital forbruker

Idet vi regner med at telefonhandel vi komme opp på USD 40 milliarder innen 2022[1], knytter ikke bare lydidentiteten merkevarer til forbrukerne gjennom en ny dimensjon, det er et verktøy som gjør det mulig for forbrukerne å handle, leve og betale i en stadig mer digital og mobil verden.

«Lyd får folk til å føle noe, og det er det som gjør lyd til slik et kraftig medium for merkevarer, sa Matt Lieber, President og en av gründerne av Gimlet. «Med eksplosjonen av podkaster, musikkstrømming, og smarthøyttalere, er en lydstrategi ikke lenger noe som er «fint å ha» for merkevarer – det er en nødvendighet. En lydidentitet – lydkjennemerket til en merkevare – er nå like viktig som en merkevares visuelle identitet.»


Melodi kommer til live under GRAMMY Week®

I tiden rett før den 61. GRAMMY Awards®, lanserer Mastercard et nytt markedsføringsprogram i flere kanaler med den GRAMMY-nominerte artisten Camila Cabello i en hovedrolle, og dette blir den første kreative produksjonen som utnytter merkevarens lydlogo.

«Det er så spennende å ha partnerskap med Mastercard og være i stand til å tilby nye muligheter for tilhengere», sa Cabello.

Videre vil selskapet presentere sitt nye lydmerke på Mastercard Sensory Lab at Fred Segal®, et enestående rom fylt med interaktive opplevelser og eksklusive handlevarer fra Joe Freshgoods og KYLE som vil engasjere de besøkendes sanser og bringe merket til live på en helt ny måte.

«Fred Segal Sunset er Los Angeles sitt ledende mål for nye og nyskapende detaljhandelopplevelser, og det er grunnen til at vi er begeistret for at vi blir den første detaljisten som kan bruke det nye Mastercard-lydmerket på salgspunktet i butikken vår», sa John Frierson, President, Fred Segal. «Sensory Lab blir et unikt moro og engasjerende avspark for de mange tingene Fred Segal og Mastercard samarbeider om i år.»

På Mastercard Sensory Lab kan de besøkende:

Høre den nye Mastercard-transaksjonslyden når de sjekker ut på Fred Segal

Få en sniktitt på den nye Priceless Cities-ferdigheten for stemmeaktiverte assistenter

Handle eksklusive handelsvarer av Joe Freshgoods x Super Duper Kyle, kun tilgjengelig for kjøp med Mastercard


Med adressen 8500 Sunset Boulevard i West Hollywood, vil The Mastercard Sensory Lab være åpent på Fred Segal 8. og 9. februar fra kl. 11.00 til kl. 18.00. Følg @Mastercard for mer informasjon.

Etter lanseringen i USA, skal Mastercard-lyden vende nesen mot The BRIT Awards i London og deretter Mobile Worlds Congress i Barcelona. Ytterligere aktiveringer og lydintegrasjoner kunngjøres verden over i de kommende månedene, inkludert lanseringen av Mastercards første smarthøyttalerferdighet til priceless.com.