Mastercard – év bankja 2020

2020. október 13. | Által editorhu
  • Tizenötödik alkalommal versenyeznek a díjért a hazai pénzintézetek.
  • Először díjazzák az év digitális banki szolgáltatását.


Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Magyarországon működő, lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok legrangosabb seregszemléjét, a Mastercard – év bankja versenyt. A megmérettetés célja ezúttal is az, hogy a bankszakma és az ügyfelek figyelmét egyaránt felhívja a hazai pénzintézetek kiemelkedő eredményeire, újításaira és fogyasztóbarát szolgáltatásaira. Idén egy olyan új kategóriában is versenyezhetnek a bankok, amelyben a digitális ügyfélélmény növelését és az új digitális szolgáltatások bevezetését díjazzák.

2020-ban a szervezők kilenc kategóriában hirdettek versenyt, melyek a következők:

Az év bankja
Az év bankára
Az év lakossági számlacsomagja
Az év lakossági megtakarítási terméke
Az év leginnovatívabb bankja
Az év digitális banki szolgáltatása
Az év prémium banki szolgáltatása
Az év fenntartható bankja
Az év társadalmilag felelős bankja

2020 újdonsága „Az év digitális banki szolgáltatása”.

„Az idei év minden nehézség ellenére különleges számunkra, hiszen tizenötödik, jubileumi alkalommal rendezhetjük meg a Mastercard – év bankja versenyt. Számos újdonsággal készülünk a programra és a díjátadóra. A tőlünk megszokottakhoz híven ezúttal is indítottunk egy új kategóriát, amely 2020 kiemelten fontos témájához, a digitális szolgáltatásokhoz és a digitális ügyfélélményhez kapcsolódik. Azon bankok jelentkezését vártuk, amelyek olyan digitális innovációkat vezettek be az elmúlt egy évben, amelyek segítségével ügyfeleik biztonságosan, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen intézhették banki ügyleteiket bárhol, bármikor – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

„Az év bankárát” a hagyományokhoz hűen idén is a bankárok szavazatai alapján választják ki, míg a többi kategória esetében neves szakemberekből álló zsűri jelöli ki a végső győztest. Az „Év bankja” kategóriában a zsűri nem csak a témában benyújtott pályázatot veszi figyelembe, de a további kategóriákban nyújtott teljesítményt is. Így a végső sorrend egy átfogó képet ad a bankszektor legjobbjairól.

A versenyen induló 17 pénzintézet a www.evbankja.hu honlapon pályázhatott 2020. október 2-ig. A független, szakmai zsűri tagjai is ezen a felületen értékelik majd az idén beérkezett 70 pályázatot. A versenyen kifejezetten bankkártya termékkel nem lehetett nevezni egyik kategóriában sem, ami garantálja a verseny pártatlan jellegét és a fő támogató Mastercardtól való függetlenségét.

Az idei év legjobbjait 2020. november 19-én este hirdetik ki. A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a „Mastercard – év bankja 2020” emblémát és megnevezést.

További információ: www.evbankja.hu

– VÉGE –

editorhu