Magyarországon is elérhetővé vált a TransferGo és a Mastercard pénzküldő szolgáltatása

2020. november 30.

A TransferGo és a Mastercard ma bejelentette együttműködését, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy 20 európai országban valós időben küldhessenek pénzt bármely kártyáról vagy bankszámláról közvetlenül Mastercard bankkártyára vagy hitelkártyára.

A Mastercard Send™ szolgáltatás segítségével a TransferGo ügyfelek valós időben utalhatnak pénzt Mastercard kártyára a következő európai országokban: Ausztria, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Németország, Görögország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Törökország, Ukrajna és az Egyesült Királyság. A fizetés történhet bármilyen kártyáról vagy bankszámláról közvetlenül a Mastercard kártyára az adott országban, így biztosítva az egyszerű, gyors és kényelmes pénzküldés élményét.

„A Mastercarddal való együttműködésünk egy olyan időszakban jött létre, amikor különösen fontos a biztonságos és gyors digitális fizetés biztosítása nemzetközi szinten is – a világjárvány felpörgette az ezzel kapcsolatos igényeket. Továbbra is azon dolgozunk, hogy mind az új, mind a meglévő ügyfelek igényeire kielégítő választ adhassunk, éppen ezért folyamatosan olyan új technológiákat fejlesztünk és valósítunk meg, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljunk a folyamatosan változó igényekre” – mondta Daumantas Dvilinskas, a TransferGo vezérigazgatója és társalapítója.

„Megadni az emberek számára a választás lehetőségét: ez az, amin a Mastercardnál dolgozunk. Legyen az belföldi vagy határon átnyúló fizetés, biztosítani szeretnénk a döntés szabadságát, hogy az adott helyzetben a legjobb fizetési megoldást tudják választani ügyfeleink” – mondta Gauder Milán, a Mastercard Europe termékfejlesztési és innovációs vezetője. „Ezért is tölt el nagy örömmel, hogy egy olyan innovatív vállalattal működhetünk együtt, mint a TransferGo. Így a világon több millió emberhez érünk el, akik élvezhetik ezt a gyors, biztonságos és megbízható nemzetközi fizetési megoldást” – tette hozzá.

Az új szolgáltatással azok, akik nemzetközi utalásokat akarnak indítani, ezt teljesen biztonságosan hajthatják végre, hiszen a Mastercard és a TransferGo egyaránt a legjobb biztonsági szabványokat alkalmazza. Az Egyesült Királyságban engedélyezett fizetési intézményként a TransferGo nagyon szigorú biztonsági előírásoknak felel meg, beleértve a személyes és pénzügyi információk biztonságát, valamint a szerverei és az egyének böngészője közötti SSL-titkosítást. A Mastercard kiemelkedő megoldásai további biztonságot nyújtanak a szabályozási, pénzügyi és csalási kockázatok kezelésében.

A szolgáltatás egyszerűbbé teszi a mindennapi fizetéseket azáltal, hogy elhagyja az olyan adatok felkutatásának szükségességét, amelyeket nem mindig könnyű megtalálni – ilyen például az ügyfél nemzetközi bankszámlaszáma (IBAN). Alig két hónap alatt (szeptember – október) a TransferGo megduplázta a közvetlenül a címzett kártyájára küldött tranzakciók számát Ukrajnában és Oroszországban.