A technológia alapvető fontosságú a síelés fenntarthatóvá tételében

2020. január 23. | Által editorhu

A Mastercard az idei Hahnenkamm verseny kapcsán mutatta be tanulmányát, amelyet Prof. Dr. Sascha L. Scmidt, a düsseldorfi WHU – Center for Sports and Management igazgatója készített további 46 nemzetközi sí iparági szakértő bevonásával. A tanulmány alapján a technológiai fejlesztések kulcsszerepet töltenek be a téli sportok jövőjében, hiszen amellett, hogy növelik a versenyzők biztonságát és segítik a hatékonyabb felkészülésüket, hozzájárulnak a sípályák környezetének megóvásához.

A Mastercard fejlesztéseinek köszönhetően a Hahnenkamm versenyek, amelyeken sokáig csak készpénzzel lehetett fizetni, az idei évre már teljesen készpénzmentessé válnak. Az eseménynek otthont adó Kitzbühel városában e mellett számos technológiai újítással is találkozhatnak az ide látogatók Az iparági szakértők szerint 2025-ig számos síparadicsom követheti az osztrák város példáját.

A Mastercard és a LAKS Pay egy olyan hibrid prepaid kártyát bocsát ki, amellyel nem csak fizetni tudnak a kártyabirtokosok, de amit a sípályákon, a sílifteken, a közösségi közlekedés során, sőt a hotelekben is használhatnak majd.

A zökkenőmentes fizetési folyamatok mellett a környezet megóvása is fontos prioritás az iparág számára, hiszen a globális felmelegedéssel a természetes hó mennyisége is csökken, így szükség van új technológiákra többek között a mesterséges hó előállításában, így megőrizve a síszezonok időtartamát. De a jelenlegi állapotok fenntartása mellett fontos szerephez kell juttatni a fenntartható gondolkodást például a megújuló energiaforrások, vagy éppen a sípályákon lévő olvadt hó hasznosítását a vízrendszerekben.

A technológiai fejlesztések a sípályák használóit is segíthetik, például olyan védőfelszerelésekkel, amelyek megóvhatják a versenyzőket a súlyosabb sérülésektől, így akár a karrierjük idő előtti befejezésétől. A tanulmány e mellett kitért az olyan innovációkra, mint a mesterséges intelligencia, vagy a kiterjesztett valóság, melyek a versenyzők felkészülését segíthetik, de minden síelő számára lehetőséget adnak arra, hogy jobban mérjék eredményeiket, fejlődhessenek és ezeket barátaikkal is megoszthassák.

„A Nemzetközi Síszövetség (FIS) és a teljes iparág számára nagyon fontos, hogy a téli sportok a technológiai fejlődés élvonalában maradjanak, hiszen elsődleges szempont, hogy a sportág szerelmesei minél több örömet találjanak a síelésben és minden mást, így a vásárlásaikat is a gyorsan és kényelmesen intézhessék. Ugyanakkor oda kell figyelnünk a fenntarthatóságra és a téli sportoknak otthont adó hegyek védelmére is. A FIS ezért is támogat olyan projekteket, mint a mesterséges hótermelés, vagy az alpesi elektromos járművek és a szén-dioxid-semleges üdülőhelyek fejlesztése. Úgy látjuk, hogy a technológiának ebben is megkerülhetetlen szerep jut majd.”

„A Hahnenkamm versenyek mindig is a csúcstechnológia élvonalát jelentették és az együttműködésünk során a Mastercard már a kezdetektől számos fejlesztéssel járult hozzá ahhoz, hogy az itt élők és a versenyre érkező turisták számára modern fizetési környezetet biztosítson.”- mondta Rose Beaumont, a Mastercard európai kommunikációs vezetője

A Mastercard január 22-én, 12 órakor #RaceToTheFuture címmel tartott beszélgetést a Hahnenkamm versenyek előtt. Ennek során Dr. Sascha L. Schmidt, a tanulmány szerzője bemutatja az eredményeket, majd egy kerekasztal beszélgetéssel folytatódik a program a korábbi alpesi sí bajnokok, Aksel Lund Svindal és Daron Rahlves, a paralimpiai biatlonista Verena Bentele, valamint a játék- és szimulációs programtervező Prof. Dr. Johanna Pirker részvételével. A beszélgetést Jeannette Liendo, a Mastercard európai marketing igazgatója vezeti majd.


Megjegyzések a szerkesztőknek:

A tanulmány anonim Delphi formátumban a WHU – Center for Sports and Management készítette 46, síelés területén dolgozó 25 és 65 év közötti nemzetközi szakértő bevonásával.

A kutatásban sportolók, tisztviselők, a média képviselői, tudósok, a téli üdülőhelyek vezetői és a sporttechnikai vezetők vettek részt.

Mastercard _Hahnenkamm_HUN_s

editorhu

Média kapcsolattartók

Kovács Anna
+3670 424 7950 | anna.kovacs@localtime.hu
Kispál Szilvia
+3670 908 8504 | szilvia.kispal@localtime.hu,

A Mastercardról

Mastercard (NYSE: MA), az egyik globális piacvezető fizetési és technológiai vállalat, mely jelenleg a világ leggyorsabb feldolgozó hálózatát üzemelteti, összekötve fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat több mint 210 országban világszerte. A Mastercard termékei és üzleti megoldásai könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a mindennapi kereskedelmet, a vásárlást, az utazást, az üzleti tevékenységet, valamint a pénzügyek intézését. További információ: www.mastercard.com. Kövessen minket a Twitteren: @mastercardnews, @mastercardhu.

A Mastercardról

A Mastercard globális technológiai vállalat a fizetési ágazatban. Küldetésünk, hogy összekapcsoljunk és megerősítsünk egy olyan befogadó, digitális gazdaságot, amely mindenkinek, mindenhol előnyös azáltal, hogy a tranzakciókat biztonságossá, egyszerűvé, intelligenssé és elérhetővé teszi. A biztonságos adatok és hálózatok, partnerségek és elkötelezettség segítségével innovációink és megoldásaink segítenek az egyéneknek, pénzintézeteknek, kormányoknak és vállalkozásoknak lehetőségeik legjobb kiaknázásában. Tisztességi hányadosunk, vagyis a TH vezérli kultúránkat és mindent, amit vállalaton belül és kívül is teszünk. Több mint 210 országban és területen lévő kapcsolatainkkal egy olyan fenntartható világot építünk, amely felbecsülhetetlen lehetőségeket nyit meg mindenki számára.

www.mastercard.com