A technológia alapvető fontosságú a síelés fenntarthatóvá tételében

2020. január 23. | Által editorhu

A Mastercard az idei Hahnenkamm verseny kapcsán mutatta be tanulmányát, amelyet Prof. Dr. Sascha L. Scmidt, a düsseldorfi WHU – Center for Sports and Management igazgatója készített további 46 nemzetközi sí iparági szakértő bevonásával. A tanulmány alapján a technológiai fejlesztések kulcsszerepet töltenek be a téli sportok jövőjében, hiszen amellett, hogy növelik a versenyzők biztonságát és segítik a hatékonyabb felkészülésüket, hozzájárulnak a sípályák környezetének megóvásához.

A Mastercard fejlesztéseinek köszönhetően a Hahnenkamm versenyek, amelyeken sokáig csak készpénzzel lehetett fizetni, az idei évre már teljesen készpénzmentessé válnak. Az eseménynek otthont adó Kitzbühel városában e mellett számos technológiai újítással is találkozhatnak az ide látogatók Az iparági szakértők szerint 2025-ig számos síparadicsom követheti az osztrák város példáját.

A Mastercard és a LAKS Pay egy olyan hibrid prepaid kártyát bocsát ki, amellyel nem csak fizetni tudnak a kártyabirtokosok, de amit a sípályákon, a sílifteken, a közösségi közlekedés során, sőt a hotelekben is használhatnak majd.

A zökkenőmentes fizetési folyamatok mellett a környezet megóvása is fontos prioritás az iparág számára, hiszen a globális felmelegedéssel a természetes hó mennyisége is csökken, így szükség van új technológiákra többek között a mesterséges hó előállításában, így megőrizve a síszezonok időtartamát. De a jelenlegi állapotok fenntartása mellett fontos szerephez kell juttatni a fenntartható gondolkodást például a megújuló energiaforrások, vagy éppen a sípályákon lévő olvadt hó hasznosítását a vízrendszerekben.

A technológiai fejlesztések a sípályák használóit is segíthetik, például olyan védőfelszerelésekkel, amelyek megóvhatják a versenyzőket a súlyosabb sérülésektől, így akár a karrierjük idő előtti befejezésétől. A tanulmány e mellett kitért az olyan innovációkra, mint a mesterséges intelligencia, vagy a kiterjesztett valóság, melyek a versenyzők felkészülését segíthetik, de minden síelő számára lehetőséget adnak arra, hogy jobban mérjék eredményeiket, fejlődhessenek és ezeket barátaikkal is megoszthassák.

„A Nemzetközi Síszövetség (FIS) és a teljes iparág számára nagyon fontos, hogy a téli sportok a technológiai fejlődés élvonalában maradjanak, hiszen elsődleges szempont, hogy a sportág szerelmesei minél több örömet találjanak a síelésben és minden mást, így a vásárlásaikat is a gyorsan és kényelmesen intézhessék. Ugyanakkor oda kell figyelnünk a fenntarthatóságra és a téli sportoknak otthont adó hegyek védelmére is. A FIS ezért is támogat olyan projekteket, mint a mesterséges hótermelés, vagy az alpesi elektromos járművek és a szén-dioxid-semleges üdülőhelyek fejlesztése. Úgy látjuk, hogy a technológiának ebben is megkerülhetetlen szerep jut majd.”

„A Hahnenkamm versenyek mindig is a csúcstechnológia élvonalát jelentették és az együttműködésünk során a Mastercard már a kezdetektől számos fejlesztéssel járult hozzá ahhoz, hogy az itt élők és a versenyre érkező turisták számára modern fizetési környezetet biztosítson.”- mondta Rose Beaumont, a Mastercard európai kommunikációs vezetője

A Mastercard január 22-én, 12 órakor #RaceToTheFuture címmel tartott beszélgetést a Hahnenkamm versenyek előtt. Ennek során Dr. Sascha L. Schmidt, a tanulmány szerzője bemutatja az eredményeket, majd egy kerekasztal beszélgetéssel folytatódik a program a korábbi alpesi sí bajnokok, Aksel Lund Svindal és Daron Rahlves, a paralimpiai biatlonista Verena Bentele, valamint a játék- és szimulációs programtervező Prof. Dr. Johanna Pirker részvételével. A beszélgetést Jeannette Liendo, a Mastercard európai marketing igazgatója vezeti majd.


Megjegyzések a szerkesztőknek:

A tanulmány anonim Delphi formátumban a WHU – Center for Sports and Management készítette 46, síelés területén dolgozó 25 és 65 év közötti nemzetközi szakértő bevonásával.

A kutatásban sportolók, tisztviselők, a média képviselői, tudósok, a téli üdülőhelyek vezetői és a sporttechnikai vezetők vettek részt.

Mastercard _Hahnenkamm_HUN_s

editorhu

Média kapcsolattartók

Kovács Anna
+3670 424 7950 | anna.kovacs@localtime.hu
Kispál Szilvia
+3670 908 8504 | szilvia.kispal@localtime.hu,

A Mastercardról

Mastercard (NYSE: MA), az egyik globális piacvezető fizetési és technológiai vállalat, mely jelenleg a világ leggyorsabb feldolgozó hálózatát üzemelteti, összekötve fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat több mint 210 országban világszerte. A Mastercard termékei és üzleti megoldásai könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a mindennapi kereskedelmet, a vásárlást, az utazást, az üzleti tevékenységet, valamint a pénzügyek intézését. További információ: www.mastercard.com. Kövessen minket a Twitteren: @mastercardnews, @mastercardhu.