A TransferWise és a Mastercard kibővíti együttműködését

2020. augusztus 24. | Által editorhu

A Mastercard és a TransferWise bejelentette, hogy tovább bővítik együttműködésüket, ezzel lehetővé téve a kártyák kibocsátását a világ bármely olyan piacán, ahol Mastercard kártyákat elfogadnak és ahol a TransferWise engedéllyel rendelkezik. A Mastercard Európában 2018-tól, az első TransferWise betéti kártyák megjelenése óta szoros partneri viszonyt alakított ki a technológiai céggel. Azóta az TransferWise világszerte több mint egymillió Mastercard kártyát bocsátott már ki.

A TransferWise jelenleg az Európai gazdasági Térség (EGT) területén, az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Ausztráliában és Új-Zélandon bocsát ki Mastercard kártyákat, ezekhez az országokhoz pedig még idén Japán is csatlakozik majd. A két cég mostani bejelentése pedig azt jelenti, hogy a világ szinte minden országában megnyílik az út a TransferWise előtt.

A TransferWise elképzelései szerint az általa kínált, több pénznemet kezelő, határokon átnyúló (borderless) számla versenyre hívja a hagyományos és sokszor költséges nemzetközi bankolást a hazájukon kívül élők, vállalkozások, és utazók számára. Ügyfelei a nemzetközi bankolás alternatívájaként használják, miközben élnek az olyan plusz funkciókkal, mint a közvetlen terhelések és a barátok felé indított azonnali pénzküldés. A Mastercard és a TransferWise közösen dolgozik azon is, hogy az Apple Pay, a Google Pay, a Fitbit és a Garmin Pay szolgáltatásokat az EGT területén valamennyi TransferWise kártyabirtokos számára elérhetővé tegyék.

A kártyakibocsátás mellett a TransferWise a Mastercard Send™ technológia használatával lehetővé tette a TransferWise-számlatulajdonosok számára, hogy közel valós idejű* pénzküldést indítsanak bármely Mastercard kártyabirtokos részére Európában, ideértve Spanyolországot, Romániát, Bulgáriát, Csehországot, Magyarországot, Lengyelországot, Ukrajnát, Grúziát, Horvátországot és Oroszországot.

„Gyorsabbá, olcsóbbá és könnyebbé tesszük a pénz mozgatását világszerte. A mai napig több mint egymillió betéti kártyát bocsátottunk azok rendelkezésére, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni számlájukból. A nemzetközi terjeszkedés következő szakaszában is szeretnénk biztosítani az igénylési folyamatok kényelmét, függetlenül attól, hogy az adott bankkártyára az Egyesült Királyságban vagy Japánban van szükség. A Mastercarddal való partneri kapcsolatunk alapja a magas szintű kényelem fenntartása világszerte” - mondta Kristo Käärmann, a TransferWise társalapítója és vezérigazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a három éve meglévő, stabil együttműködésünket tovább bővíthetjük a TransferWise-al. A TransferWise elérhetőségének kiterjesztésével több millió ember számára tesszük elérhetővé, hogy élhessenek a Mastercard nyújtotta előnyökkel és a TransferWise innovatív, több valutájú fizetési megoldásaival” – mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Mastercardot a világ legjobb fintech márkáinak partnere, és a fizetéstechnológiai cég számára a kezdetektől stratégiai jelentőséggel bírnak ezek az együttműködések. A tavaly indult Mastercard Accelerate egy olyan globális kezdeményezés, amely egyszerűbbé teszi a Mastercard együttműködését a fintech cégekkel, hozzáférést biztosítva számukra a gyors növekedéshez szükséges eszközökhöz. Egy egyszerű, egyetlen belépési pontot kínálva a Mastercard Accelerate támogatást és segítséget nyújt az induló vállalkozásoknak és a feltörekvő márkáknak növekedésük és változásuk minden szakaszában, a piacra lépésüktől egészen a globális terjeszkedésig.

 *Az elfogadott tranzakciók tényleges ideje a fogadó pénzintézettől függ.

editorhu