A Magyar mobiltárcák mögötti megoldás Indiában is bemutatkozik

2018. március 1. | Által editorhu

A Mastercard bejelentése alapján a Flipkart lesz az első ázsiai partner, aki a Mastercard Digital Enablement Services (MDES) megoldást fog használni.

IMAGE DISTRIBUTED FOR MASTERCARD - Visitors walk past the Mastercard booth at the 2018 Mobile World Congress on Monday, Feb. 26, 2018 in Barcelona, Spain. (Manu Fernandez/AP Images for Mastercard)

Az MDES használata lehetővé teszi a bankkártyaszám úgynevezett tokenizálását a kártyakibocsátó bankok számára. A jobb felhasználói élmény érdekében az MDES a Mastercard biztonságát és nyugodt vásárlást tesz lehetővé különböző csatlakoztatható eszközök (okostelefon, okosóra, stb.) használata során. A magyar újgenerációs mobiltárcák mögött is ez a megoldás működik.

A Mastercard és a Flipakrt együttműködése nem csak a fizetés modernizálásában fontos lépés, de képes megakadályozni az online visszaéléseket is.

Az indiai régió okostelefon penetrációja jelentősen megugrott, a 4G térnyerésével és a fogyasztói jólét növekedésével pedig komoly e-commerce szereplővé vált. Becslések szerint India 2034-re meg is előzheti az Egyesült Államokat fellépve az elektronikus kereskedelmi verseny második helyére.

editorhu