A Mastercard bemutatja márkadallamát, amely a márka legújabb fejlődését jelző, átfogó hangrendszer. Bárhol is vegye igénybe a fogyasztó a Mastercardot világszerte, legyen az fizikai, digitális vagy hangkörnyezet, az egyedi és emlékezetes Mastercard dallam egyszerű és kellemes ismeretséget nyújt.

Hang be: Mastercard bemutatja márkadallamát

MIAMI, FL | 2019. FEBRUÁR 8.

A Mastercard zene a Mastercard Sensory Labban a GRAMMY® héten és egy új amerikai hirdetésben Camila Cabello szereplésével kel életre.


A márka kifejezésének új sebességi fokozatba kapcsolásával a Mastercard bemutatja a márka dallamát, amely a márka legújabb fejlődését jelző, átfogó hangjel. Bárhol is vegye igénybe a fogyasztó a Mastercardot világszerte, legyen az fizikai, digitális vagy hangkörnyezet, az egyedi és emlékezetes Mastercard dallam egyszerű és kellemes ismeretséget nyújt. A hír a vállalat nemrégiben végbement szimbólummárkává való átalakulásával együtt érkezett és a folyamatos márkaátalakítás része.

„Ez a dallam új távlatokat jelent márkaidentitásunkban és fontos szerepet tölt be abban is, hogyan azonosítják majd a vásárlók a Mastercarddal történő fizetéseket a jövőben” – mondta Raja Rajamannar, marketing- és kommunikációs vezérigazgató. „Arra törekedtünk, hogy a Mastercard dallam világszerte egyedi és autentikus legyen, ugyanakkor különböző kultúrákhoz és zenei műfajokhoz is könnyen illeszkedjen. Fontos, hogy a dallam ne csak felerősítse jelenlétünket, de az egész világon kellemes hatást keltsen.”


Globális hangzás, helyi jelentősség

Annak érdekében, hogy a Mastercard dallam az egész világon hatással legyen az emberekre, a Mastercard olyan zenészeket, művészeket és ügynökségeket vont be a munkába világszerte, mint például Mike Shinoda, a zenei újítások szerzője a Linkin Parkból.

Az eredmény egy egyedülálló és emlékezetes dallam, olyan a műfajokhoz és kultúrákhoz való alkalmazkodással, mely az egységes globális márkahang fenntartása mellett helyileg is jelentőssé teszi a dallamot. Ezenkívül a különféle hangszerek és ritmusok használata elősegíti a Mastercard dallam átvitelét számos egyedi stílusba, például opera, filmes és játékos, valamint számos regionális interpretációba.

A Mastercard dallam a vállalat hangrendszerének alapja és számos alkalmazásra kiterjed a zenei kottáktól, hanglogóktól és csengőhangoktól kezdve az értékesítési pontok elfogadó hangjain keresztül a telefonos várakoztatási zenékig.

„Nekem az tetszik a legjobban a Mastercard dallamban, hogy képes alkalmazkodni a különböző zenei műfajokhoz és kultúrákhoz,” - mondta Mike Shinoda. „Nagyszerű látni, hogy egy nagy márka a zene segítségével szeretné kifejezni önmagát és így próbálja erősíteni kapcsolatát az emberekkel.”


Digitális márka digitális ügyfeleinknek

Mivel a hangalapú vásárlás 40 milliárd dollárra rúg majd 2022-re[1], a hanggal kifejezett identitás nemcsak új dimenzióban kapcsolja össze a márkákat a fogyasztókkal, hanem olyan eszköz is, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy egy egyre digitálisabb és mobilabb világban vásároljanak, éljenek és fizessenek.

„A hang segíti, hogy az emberek érezzék a dolgokat, és ez teszi olyan erős közeggé a márkák számára” - mondta Matt Lieber, a Gimlet társalapítója és elnöke. „A podcastok, a zenei streaming és az intelligens hangszórók berobbanásával az audiostratégia a márkák számára már nemcsak egy »kellemes plusz«, hanem elengedhetetlenül fontos. A hangalapú identitás - egy márka hívóhangja - ma már ugyanolyan fontos, mint egy márka vizuális identitása.”


A dallam a GRAMMY Week® során kel életre

A 61. GRAMMY Awards® előtt a Mastercard új többcsatornás marketing programot indít a GRAMMY jelölt Camila Cabello főszereplésével. Ez lesz az első olyan kreatív produkció, amely a márka hangalapú logóját tartalmazza.

„Annyira izgatott vagyok, hogy a Mastercarddal dolgozhatok és új lehetőségeket nyújthatok a rajongóknak,” mondta Cabello.

Ezen túlmenően a vállalat bemutatja új dallamát a Fred Segal® Mastercard Sensory Lab interaktív élményekkel teli, valamint Joe Freshgoods és KYLE termékeit felvonultató egyedülálló helyszínén, amellyel bevonja a látogatók érzékeit és teljesen új módon kelti életre a márkát.

„A Fred Segal Sunset az új és innovatív kiskereskedelmi élmények elsődleges célpontja Los Angelesben. Ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi leszünk az első olyan kiskereskedő, aki bemutatja az új Mastercard hangalapú márkát üzletünk értékesítési pontjain” - mondta John Frierson, a Fred Segal elnöke. „A Sensory Lab egyedi és szórakoztató kezdő lépése sok olyan dolognak, amiben a Fred Segal és a Mastercard ebben az évben együttműködik.”

A Mastercard Sensory Labban a látogatóknak a következő élményekben lehet részük:

A Fred Segalban fizetéskor hallhatják az új Mastercard tranzakciós hangot.

Bepillantást nyerhetnek az új Priceless Cities hangalapú asszisztensi képességébe.

Vásárolhatnak Joe Freshgoods x Super Duper Kyle exkluzív termékeket, amelyek csak Mastercard kártyával kaphatók.


A 8500 Sunset Boulevard, West Hollywood címen található Mastercard Sensory Lab február 8-án és 9-én lesz nyitva 11-18 óra között a Fred Segalban. További információkhoz kövesse a @Mastercardot.

Az Amerikai Egyesült Államokban történő bevezetés után a Mastercard dallam további útja a londoni BRIT-díjra és a barcelonai Mobile World Konferenciára vezet. A további bevezetésekről és a hanggal kapcsolatos integrációkról a következő hónapokban számolunk be világszerte, beleértve a Mastercard első intelligens beszélő funkcióját a priceless.com részére.