3 év alatt másfélszeresére nőtt a Valentin-napi költések összértéke Magyarországon

2020. február 13. | Által editorhu

A Valentin-napi költések 17 %-kal,  az azt megelőző készülődés alatti vásárlások összege pedig több mint 30 %-kal növekedett az elmúlt három évben – állítja a Mastercard egy 53 ország adatait[1] feldolgozó tanulmány alapján.

A Mastercard adatai azt is mutatják, hogy a hagyományosabb Valentin-napi ajándékokkal szemben - mint például a virág vagy az ékszer - a legtöbb vizsgált országban mára egyre népszerűbb meglepetések az élmények. A hotelfoglalások összértéke például 22 %-kal nőtt, repülőjegyre pedig összességében 13 %-kal költünk többet ebben az időszakban (a vizsgált 53 országban összesen 2,2 milliárd dollár értékben). A Valentin-napi éttermi költések összértéke 16 %-kal nőtt az elmúlt 3 évben, 2019-re elérve a 3,4 milliárd dollárt.  Ezzel szemben a hagyományos ajándékokra fordított összeg növekedése lassul, az utóbbi három évben csupán 4% volt.

A teljes sajtóközlemény az alábbi linken olvasható: Mastercard: 3 év alatt másfélszeresére nőtt a Valentin-napi költések összértéke Magyarországon

 

[1] A Valentin napi költéseket vizsgáló tanulmány kifejezetten az alkalomra vásárolt cikkeket veszi figyelembe a hitel-, betéti és prepaid kártyás tranzakciók alapján.

editorhu