Kisvállalkozóknak segít a Mastercard és a Facebook innovációja

2018. március 1. | Által editorhu

Ázsiai és afrikai vállalkozásoknak segít új megoldásával a Mastercard és a Facebook – jelentette be a két cég a Mobile World Congress-en. A Facebook Messenger szolgáltatására fejlesztett Masterpass QR bot egyszerű és megfizethető megoldást jelent a kisvállalkozóknak abban, hogy digitális fizetéseket indíthassanak és fogadhassanak.

A csatlakozáshoz a kereskedőknek egyszerűen csak egy kérést kell küldeni a botnak, majd a banki jóváhagyást követően létrehozhatják fiókjukat és már fogadhatják is a QR-kifizetéseket. A felhasználók a QR kódjukat akár az üzletükbe is elhelyezhetik kinyomtatva, vagy egyszerűen elmenthetik a telefonjukba. A vásárlók a kód beolvasásával vagy az ahhoz tartozó azonosító megadásával tudnak fizetni. Ez a megoldás így okostelefonokon és régebbi típusú mobilokon egyaránt könnyen használható.  A Mastercard két éve indította el Masterpass QR megoldását, amelyet kiskereskedők és nemzetközi üzletláncok egyaránt használhatnak.

A teszteket Nigériában kezdték meg az Ecobank és a Zenith Bank bevonásával. A helyi bankok azt remélik, hogy a Masterpass QR segítségével egyre több kereskedő használ majd készpénzmentes fizetési megoldásokat.

editorhu