Često postavljana pitanja o SecureCode usluzi

Saznajte više o MasterCard® SecureCode usluzi. Pristupite određenoj temi klikom na neki od navedenih linkova.

O MasterCard SecureCode usluzi
Prijavite se za MasterCard SecureCode uslugu
Kupovina sa MasterCard SecureCode uslugom
Bezbednost i privatnost

O MasterCard SecureCode usluzi

P: Šta je MasterCard® SecureCode?

O: MasterCard SecureCode je nova usluga koja unapređuje Vašu MasterCard karticu. To je jedinstveni lični kod koji pruža dodatnu zaštitu od neovlašćenog korišćenja Vaše kartice kada kupujete kod internet trgovaca koji učestvuju u ovom programu.

P: Kako MasterCard SecureCode funkcioniše?

O: Nakon što ste se prijavili i kreirali svoj lični SecureCode, izdavalac kartice će od Vas automatski zatražiti da unesete svoj SecureCode prilikom svake kupovine kod trgovaca ili u prodavnicama koje učestvuju u programu. Zatim, banka izdavalac kartice brzo potvrđuje Vaš SecureCode čime je kupovina završena. Vaš SecureCode se nikada ne otkriva trgovcu, a korišćenje je jednostavno poput unošenja PIN koda na bankomatu.

P: Kako me MasterCard SecureCode štiti?

O: Ispravnim unošenjem SecureCode podataka prilikom kupovine u onlajn prodavnici ili kod onlajn trgovaca potvrđujete da ste Vi pravi korisnik kartice. Ako ste uneli pogrešan SecureCode, kupovina neće biti dovršena. Čak i ako neko zna broj Vaše kreditne ili debitne kartice, kupovina u onlajn prodavnica ili kod onlajn trgovaca koji učestvuju u programu se ne može kompletirati bez Vašeg SecureCode broja.

P: Postoje li sistemski zahtevi u vezi sa korišćenjem MasterCard SecureCode usluge?

O: MasterCard SecureCode funkcioniše na većini internet pretraživača. Napomena: softver koji sprečava pop-up prozore može ometati korišćenje MasterCard SecureCode usluge.

Prijavite se za MasterCard SecureCode uslugu

P: Koju karticu treba da koristim? Da li ću morati da izvadim novu karticu da bih mogao/la da koristim MasterCard SecureCode uslugu?

O: Moći ćete da koristite bilo koju postojeću MasterCard kreditnu ili debitnu karticu pod uslovom da je izdata od strane finansijske institucije koja učestvuje u SecureCode programu. Ukoliko niste sigurni da li izdavalac Vaše kartice pruža ovu uslugu, proverite listu izdavalaca kartica koji učestvuju u programu. Ako Vaš izdavalac kartice nije na listi, možda planira da u bliskoj budućnosti ponudi SecureCode uslugu, pa ne zaboravite da to povremeno proverite.

P: Koliko kartica mogu prijaviti za MasterCard SecureCode uslugu?

O: Savetujemo Vam da prijavite sve svoje MasterCard kartice. Ne postoji ograničenje u pogledu broja kartica koje možete prijaviti za ovaj program.

Kupovina sa MasterCard SecureCode uslugom

P: Kako da znam da li trgovac učestvuje u SecureCode programu?

O: Većina trgovaca koji učestvuju u programu, ima istaknut MasterCard SecureCode logo na svojim stranicama. Međutim, ukoliko SecureCode logo nije prikazan na stranici, trgovac možda pruža SecureCode zaštitu, a od Vas će biti zatraženo da unesete svoje SecureCode podatke.

P: Kako će internet prodavnica znati da sam registrovan/a za korišćenje usluge MasterCard SecureCode?

O: Kada koristite karticu koja je zaštićena MasterCard SecureCode uslugom, prodavnica/ trgovac automatski prepoznaje broj Vaše MasterCard kartice tokom transakcije.

P: Šta se događa kad koristim svoj SecureCode kod trgovca koji učestvuje u programu?

O: Nema potrebe da se prijavljujete. Kad obavljate kupovinu na stranicama prodavnice/trgovca koji učestvuje u programu i unesete svoje registrovane MasterCard podatke za plaćanje, Vaš izdavalac kartice će Vam automatski ponuditi opciju da unesete svoj SecureCode. Nakon provere detalja u vezi sa Vašom kupovinom i potvrde da je Vaša lična pozdravna poruka ispravna, jednostavno unesite svoj SecureCode kako biste obavili kupovinu.

P: Što je Lična pozdravna poruka?

O: Lična pozdravna poruka je poruka koju kreirate prilikom prijavljivanja. Svaki put kad obavljate kupovinu na stranicama onlajn prodavnice/ trgovca koji učestvuje u programu, od Vas će biti zatraženo da unesete svoj SecureCode broj. U tom trenutku će se pojaviti Vaša lična pozdravna poruka i detalji kupovine. Lična pozdravna poruka je Vaša garancija da zaista komunicirate sa svojim izdavaocem kartice. Ukoliko je lična pozdravna poruka prikazana u pop-up prozoru neispravna, nemojte unesiti svoj SecureCode i odmah kontaktirajte sa Korisničkim servisom, odnosno pozovite broj koji se nalazi na poleđini Vaše MasterCard kartice kako biste prijavili moguću prevaru.

P: Kako će SecureCode promeniti proces onlajn kupovine?

O: Proces online kupovine se neće promeniti osim što se od Vas sada traži da unesete svoj SecureCode priliom plaćanja. Vaš SecureCode se nikada ne otkriva prodavnici/trgovcu.

P: Da li ću moći da kupujem i u prodavnicama koje prihvataju MasterCard, ali ne nude MasterCard SecureCode uslugu?

O: Da, prilikom ovih kupovina od Vas neće biti traženo da unesete svoj SecureCode.

Ja sam trgovac i želim da ponudim SecureCode uslugu svojim klijentima. Gde mogu da dobijem više informacija?

O: Za više informacija o tome kako da učestvujete u MasterCard SecureCode programu posetite stranicu www.securecodemerchant.com

Bezbednost i privatnost

P: Gde mogu da pogledam Uslove korišćenja MasterCard SecureCode usluge?

O: Molimo posetite veb sajt svog izdavaoca kartice da biste se informisali o uslovima korišćenja ove usluge koji važe za Vašu karticu.

P: Gde mogu da vidim politiku zaštite privatnosti?

O: Molimo posetite veb sajt svog izdavaoca kartice da biste se informisali o politici zaštite privatnosti u vezi sa karticom koju Vi koristite.