Često postavljana pitanja

P: Koje vrste kartica postoje?

O:Mi nudimo različite proizvode u okviru MasterCard brenda – Pay Later, Pay Now, pripejd, komercijalne i kartice za Beskontaktno plaćanje. Obratite se svom izdavaocu kartice kako biste saznali koje proizvode Vam može ponuditi.

P: Kako da dobijem MasterCard karticu?

O: Sve velike finansijske institucije izdaju MasterCard kartice. Da biste pronašli MasterCard karticu koja najbolje odgovara Vašim potrebama, pogledajte stranicu sa proizvodima, gde ćete naći informacije i linkove za kontakt sa bankama koje izdaju kartice.

P: Da li su MasterCard kartice globalno prihvaćene?

O: Da, MasterCard kartice su prihvaćene širom sveta na prodajnim mestima i bankomatima na kojima postoji MasterCard znak (ili Maestro/ Cirrus, u zavisnosti od toga koju karticu imate). Trenutno, možete koristiti svoju karticu na više od 36,9 miliona lokacija širom sveta.

P: Koga da pozovem ako imam problema sa svojom MasterCard karticom?

O: Ako imate problem sa karticom, bilo u zemlji ili u inostranstvu, obratite se banci koja Vam je izdala karticu, a čiji je broj odštampan na poleđini Vaše kartice. Takođe, možete besplatno pozvati naš globalni servis Usluge za korisnike kartica.

P: Šta je Maestro kartica?

O: To je debitna kartica koja je povezana sa Vašim tekućim računom u banci, što znači da kada je koristite, sredstva se skidaju direktno sa Vašeg tekućeg računa. Može se koristiti na prodajnim mestima ili na bankomatima gde je istaknut Maestro znak.

P: Šta da radim ako izgubim karticu ili ako mi je kartica ukradena?

O: Ako ste izgubili karticu ili ako Vam je kartica ukradena, odmah se obratite banci koja Vam je izdala karticu. Predlažemo Vam da iz predostrožnosti taj broj čuvate odvojeno od kartice i novčanika. Za pomoć u inostranstvu pogledajte Usluge za korisnike kartica i pozovite broj zemlje u kojoj se nalazite.

P: Kako da pronađem bankomat?

O: Bankomat možete da pronađete pomoću našeg Pretraživača bankomata koji prikazuje sve bankomate koji prihvataju MasterCard, Maestro i Cirrus kartice širom sveta.