Etusivu

Yrityksille

Merchants

Tietoja yhtist

MasterCard Worldwide –


Yleinen tietosuojakäytäntö

Voimaantulopäivä: 29. joulukuuta 2009

MasterCard International Incorporated (harjoittaa liiketoimintaa nimellä MasterCard Worldwide) ja sen tytäryhtiöt (yhteisnimitys MasterCard) kunnioittavat yksityisyyttäsi. Tässä yleisessä tietosuojakäytännössä kuvataan, millaisia tietoja kerätään, kuinka tietoja käytetään, keiden kanssa tietoja jaetaan sekä se, miten asiakas voi vaikuttaa tietojen käyttötapaan. Kerromme myös toimenpiteet, joiden avulla takaamme tietoturvan sekä sen, kuinka voit ottaa meihin yhteyttä halutessasi tietoa tietosuojakäytännöistämme.

Tietosuojakäytäntömme voi vaihdella maiden mukaan. Käytäntömme noudattaa maan paikallisia käytäntöjä ja lakien asettamia vaatimuksia. Tietoja eri maiden käytännöistä saat napsauttamalla tästä.

Tällä sivulla:

Kerättävät tiedot

MasterCard voi saada asiakasta koskevia tietoja monesta lähteestä. Maksukorttitapahtumien käsittelijänä voimme saada asiakasta koskevia tietoja. Voimme myös olla suorassa yhteydessä asiakkaaseen, jolloin asiakas voi valita, mitä henkilökohtaisia tietoja hän meille haluaa antaa.

Maksukorttitapahtumien välittäjänä ja oheispalvelujen tarjoajana hankimme henkilökohtaisia tietoja asiakkaistamme rahoituslaitoksilta ja muilta maksukorttitapahtumiin liittyviltä laitoksilta . Voimme myös hankkia tietoja yhtiöiltä, jotka käyttävät MasterCard-tuotteita tai -palveluita, julkisista tietojärjestelmistä, kuluttajaraportteja tekeviltä tahoilta sekä kaupallisilta tietopalveluilta.

Lisäksi asiakas voi halutessaan välittää omat tietonsa suoraan meille. Tiedot voi välittää esimerkiksi Internet-sivustomme kautta MasterCard-tuotteen tai -palvelun, jonkin tarjous- tai alennuskampanjan tai todellisen tai mahdollisen liikesuhteen tai työsuhteen yhteydessä.

Voimme hankkia seuraavia tietoja:

  • Yhteystiedot (esimerkiksi nimi, posti- tai sähköpostiosoite ja puhelin- tai faksinumero)
  • Liiketoiminnan yhteystiedot (esimerkiksi työnimike, osasto ja organisaation nimi)
  • Käyttäjänimi ja salasana
  • Maksukortin tiedot
  • Taloustiedot (esimerkiksi kirjanpitotiedot ja tiedot, jotka voivat sisältyä kuluttajaraporttiin)
  • PIN-koodi tai salasana (kuten SecurID® tai SoftID®-koodit)
  • Ystävien tai muiden henkilöiden tiedot, joihin asiakas haluaa meidän ottavan yhteyttä
  • Asiakkaan välittämät tiedot (kuten valokuvat, artikkelit ja kommentit)
  • Työtiedot
  • Muut tiedot (kuten ostoskäyttäytyminen ja mieltymykset, ensisijainen kieli, ikä, syntymäaika, sukupuoli ja siviilisääty)

Keräämme joitain tietoja automaattisesti, esimerkiksi evästeiden (cookie) ja verkkojäljitteiden (web beacon) avulla, kun asiakas vierailee sivustollamme. Evästeiden ja verkkojäljitteiden avulla kerätään IP-osoite, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, viitatut URL:t, tietoa sivustolla tehdyistä toimista sekä päivämäärät ja vierailuajankohdat. Eväste eli cookie on tekstitiedosto, jonka Internet-palvelin tallentaa tietokoneen kiintolevylle. Verkkojäljitettä (web beacon eli pikselikuva tai tyhjä-GIF) käytetään välittämään tietoa takaisin Internet-palvelimelle.

Takaisin alkuun


Kuinka käytämme keräämiämme tietoja

Voimme käyttää asiakastietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Maksukorttitapahtumien käsittely, mukaan lukien vahvistus (authorization), selvitys (clearing), maksusuoritus (settlement), takaisinveloitukset (chargebacks) ja muut kiistoihin liittyvät toimet
  • Huijauksien ja luvattomien maksutapahtumien ehkäisy, vaatimukset ja muut vastuut sekä riskien hallinta ja franchising-laatu
  • Verkkotilien luominen ja ylläpito sekä asiakkaan tiedusteluihin vastaaminen
  • Tuotteiden, palveluiden ja tarjousten tarjoaminen, hallinta sekä näihin liittyvä viestintä asiakkaan kanssa (mukaan lukien kilpailut, voitot, ohjelmat ja muut tarjoukset)
  • Yrityksen yhteystietoja mahdollisesti sisältävien liikehakemistojen julkaiseminen
  • MasterCardin liiketoiminta, sen arviointi ja kehitys, (mukaan lukien uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen, viestintä, mainonnan tehokkuuden arviointi, tuotteiden, palveluiden ja Internet-sivuston arviointi, sivuston helppokäyttöisyyden kehittäminen sekä kirjanpito, tilintarkastukset, laskutus, täsmäyttäminen ja perimistoimet)
  • Vuorovaikutteisten toimintojen kehittäminen ja seuranta
  • Tietoanalyysien tekeminen (mukaan lukien henkilökohtaisten tietojen anonymisointi)
  • Tietojen avulla voidaan arvioida asiakkaan kiinnostusta työskennellä MasterCard-yhtiössä ja ilmoittaa mahdollisista avoimista työpaikoista
  • Käyttöehtojen toimeenpano
  • Sovellettavien säädösten, alan standardien sekä omien toimintalinjojen noudattaminen

Voimme käyttää tietoja myös muilla tavoin. Tällöin julkaisemme erillisen tiedotteen aiheesta tietojen keräyshetkellä.

Takaisin alkuun


Jaettavat tiedot

Emme myy emmekä muilla tavoin luovuta asiakkailta kerättyjä henkilökohtaisia tietoja muilla kuin seuraavassa kuvatuilla tavoilla.

Käytämme tietoja maksukorttitapahtumissa ja muissa asiakkaan tilaamissa toiminnoissa. Voimme jakaa keräämiämme tietoja tytäryhtiöidemme ja maksukortteja myöntävien tai maksukorttitapahtumia käsittelevien rahoituslaitosten kanssa, maksukorttihuijauksia ehkäisevien tahojen sekä kauppiaiden kanssa. Esimerkiksi tässä yhteydessä annamme tietoja rahoituslaitoksille, joiden kortinhaltijoiden maksutapahtumia MasterCard käsittelee. Voimme lisäksi jakaa henkilökohtaisia tietoja kolmansien osapuolien kanssa, mikäli asiakas antaa tähän suostumuksensa.

Voimme myös jakaa tietoja palveluitamme tarjoavien palveluntarjoajien kanssa. Palveluntarjoajat saavat käyttää tai luovuttaa tietoja ainoastaan tiettyjen MasterCardin palvelujen tarjoamisessa tai säädösvaatimusten noudattamisessa. Vaadimme palveluntarjoajilta sopimuksen, jossa he sitoutuvat suojaamaan asianmukaisesti ne henkilökohtaiset tiedot, jotka he ovat meidän puolestamme käsitelleet.

Asiakas voi valita Internet-sivustollamme käyttöönsä tiettyjä ominaisuuksia, joita tarjoamme yhteistyössä muiden palveluntarjoajien kanssa. Näitä toimintoja, joihin sisältyvät sosiaalisen verkostoitumisen ja maantieteellisen paikantamisen työkalut, hoitavat kolmannet osapuolet, jotka eivät ole MasterCardin tytäryhtiöitä. Kolmannet osapuolet voivat käyttää henkilökohtaisia tietoja omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Kolmannet osapuolet kerrotaan palveluita tarjoavilla sivuilla. Suosittelemme tutustumaan kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöön, mikäli käytät näitä palveluja.

Voimme myös luovuttaa asiakkaan tietoja (i) lain tai oikeudenkäynnin vaatiessa, (ii) lain noudattamista valvoville viranomaisille tai muille valtion virkamiehille tai (iii) jos uskomme, että luovuttaminen on välttämätöntä tai tarpeellista fyysisen vahingon tai taloudellisen tappion estämisessä tai tapahtuneen tai epäillyn vilpin tai laittoman toiminnan tutkinnassa.

Pidätämme myös oikeuden siirtää asiakkaan henkilökohtaisia tietoja siinä tapauksessa, että myymme tai siirrämme kaikki tai osan liiketoiminnastamme tai omaisuudestamme. Myynnin tai siirron tapahtuessa ohjaamme tarvittavin keinoin seuraajamme käyttämään asiakkaan antamia henkilökohtaisia tietoja yhdenmukaisesti yleisen tietosuojakäytäntömme kanssa. Myynnin tai siirron seurauksena asiakas voi ottaa yhteyttä henkilökohtaiset tiedot saaneeseen osapuoleen ja kysyä lisätietoja tietojen käsittelystä.

Takaisin alkuun


Omat oikeudet ja valinnat

Asiakkaalla on tietyt oikeudet MasterCardilla oleviin henkilökohtaisiin tietoihin. Asiakkaamme voivat vaikuttaa siihen, mitä tietoja heistä kerätään, kuinka tietoja käytetään ja kuinka heihin ollaan yhteydessä.

Jos et halua antaa henkilökohtaisia tietojasi MasterCardille, älä maksa ostoksia maksukortilla. Jos et halua antaa henkilökohtaisia tietojasi, älä myöskään anna tietoja suoraan MasterCardille. Rekisteröidyllä, sekä luonnollisella henkilöllä että oikeushenkilöllä, on Suomessa oikeus tarkastaa itseään koskevat MasterCardin ylläpitämät tiedot ja pyytää niihin korjauksia. Rekisteröidyllä on myös oikeus kieltää MasterCardia käsittelemästä itseään koskevia tietoja suoramarkkinointitarkoituksessa (kielto-oikeus).

Voit halutessasi estää tietokoneellesi määritettävän yksilöllisen evästeen tunnistenumeron luomisen, jolloin sivustomme ei kerää ja analysoi tietojasi. Jos haluat estää toiminnon, napsauta tästä. Useimmissa selaimissa opastetaan, kuinka uusien evästeiden hyväksyminen estetään, kuinka uuden evästeen vastaanotosta ilmoitetaan ja kuinka olemassa olevat evästeet poistetaan käytöstä. Huomaa kuitenkin, että ilman evästeitä et ehkä pysty hyödyntämään kaikkia sivustomme toimintoja.

Jotkut palveluntarjoajat lähettävät puolestamme tietoja kolmannen osapuolen verkkosivustoihin. Palveluntarjoajat saattavat käyttää evästeitä lähettäessään ilmoituksia. Voitte pyytää palveluntarjoajaa olemaan käyttämättä evästeitä valitsemalla evästeiden eston.

Voit milloin tahansa lopettaa markkinointiviestien lähettämisen sähköpostiisi napsauttamalla tilauksen keskeytyksen linkkiä, joka on meiltä saamassasi markkinointisähköpostissa tai ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä kuvatulla tavalla. Voit myös estää MasterCardin markkinointisähköpostit napsauttamalla tästä. Voit estää MasterCardin markkinointipostin seuraamalla markkinointiviestissä olevia ohjeita. Voit myös estää markkinointipostimme ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä kuvatulla tavalla. Voit saada muilta tahoilta markkinointipostia, jotka sisältävät MasterCard-, Maestro- tai Cirrus-logon. Jos haluat vaikuttaa markkinointiposteihin, ota yhteyttä näihin tahoihin. Kuten edellä mainittiin, anonymisoimme henkilökohtaiset tiedot tietoanalyyseja varten. Jos haluat estää tämän, napsauta tästä.

Jos työnantajasi toimittaa henkilökohtaisia tietojasi MasterCard-yhtiölle, voit vaikuttaa MasterCard-yhtiön tietojen käyttöön tai tietojen julkistamiseen. Jos haluat lisätietoja tietojesi käytöstä tai muuttaa niitä, ota yhteyttä työnantajaasi.

Voit perua meille aiemmin antamasi suostumuksen tai vastustaa aiheellisin perustein henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä. Noudatamme toiveitasi jatkossa. Joissain tapauksissa MasterCardille annetun henkilökohtaisten tietojen käyttöä tai tietojen julkistusta koskevan suostumuksen peruminen tarkoittaa, että et voi hyödyntää tiettyjä MasterCard-yhtiön tuotteita tai palveluita.

Euroopan talousalueella tai Sveitsissä asuvat asiakkaamme voivat pyytää, että emme jaa henkilökohtaisia tietoja kolmansille osapuolille. Poikkeuksena (i) palveluntarjoajat, jotka suorittavat palveluitamme, (ii) jos myymme tai siirrämme kaiken tai osan liiketoiminnastamme tai omaisuudestamme, (iii) jos laki tai oikeuskäsittely vaatii julkistamista (iv), jos lain noudattamista valvovat viranomaiset tai muut valtion virkamiehet pyytävät niitä tai (v) jos uskomme, että luovuttaminen on välttämätöntä tai tarkoituksenmukaista fyysisen vahingon tai taloudellisen tappion estämisessä tai tapahtuneen tai epäillyn vilpin tai laittoman toiminnan tutkinnassa. Mikäli asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, henkilötietojasi käytetään vain tässä asiakirjassa kuvatulla tavalla, ellei ole olemassa oikeudellista perustaa, kuten suostumus käyttää tietoja muihin tarkoituksiin. Jos laissa vaaditaan, MasterCard hankkii henkilötietojesi keräämisen aikana etukäteissuostumuksesi (i) markkinointitarkoitukseen käytettävien ja (ii) arkoina pidettyjen henkilötietojen käsittelyyn sovellettavan lain nojalla.

Sovellettavan lain mukaan asiakkaalla voi olla oikeus saada tietoja niistä henkilökohtaisista tiedoistaan, joita MasterCardilla on, päivittää ja korjata virheitä tiedoissa sekä poistaa tai evätä tiettyjä tietoja. Oikeus saada henkilökohtaiset tiedot voi olla rajoitettu joissain tilanteissa paikallisen lainsäädännön mukaan.

Ota meihin yhteyttä jäljempänä kuvatulla tavalla, jos haluat päivittää tietojasi, poistaa tietosi sähköpostilistoiltamme tai tehdä pyynnön.

Takaisin alkuun


Tiedonsiirrot

Voimme siirtää asiakkailta kerättyjä henkilökohtaisia tietoja muihin maihin, kuin missä tiedot on alun perin kerätty. Muissa maissa voi olla erilaiset tietosuojalait, kuin siinä maassa, jossa tieto on alun perin annettu. Suojaamme tiedot yleisen tietosuojakäytäntömme mukaisesti siirtäessämme asiakkaan tietoja muihin maihin.

Mikäli asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, noudatamme soveltuvaa lainsäädäntöä ja tarjoamme riittävän suojan henkilötietojen siirtämisessä Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolelle. MasterCard on sertifioitu Yhdysvaltain kauppaministeriön (U.S. Department of Commerce), Euroopan komission ja Sveitsin luoman Safe Harbor -tietosuojan mukaisesti. Tietosuoja koskee sellaisten henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä, käyttöä, siirtoa ja muuta käsittelyä, jotka on siirretty Euroopan talousalueelta tai Sveitsistä Yhdysvaltoihin. Napsauta tästä, jos haluat tutustua Safe Harbor -tietosuojakäytäntöömme.

Takaisin alkuun


Kuinka suojaamme henkilökohtaisia tietoja

Käytämme tarkoituksenmukaisia hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojaustoimenpiteitä, jotka on suunniteltu suojaamaan asiakkaan antamia henkilökohtaisia tietoja suunnittelematonta, laitonta tai luvatonta tuhoutumista, häviämistä, muuttamista, saamista, julkistamista tai käyttöä vastaan. Käytämme SSL-salausta useilla Internet-sivuillamme, joilta siirrämme henkilökohtaisia tietoja.

Takaisin alkuun


Linkkejä muille sivustoille

Sivustoillamme voi olla linkkejä muille asiakkaalle hyödyllisille sivustoille. Nämä sivustot toimivat erillään MasterCardista. Linkitetyillä sivuilla on omat tietosuojatiedotteensa tai -käytäntönsä. Suosittelemme tutustumaan näihin, jos käytät linkitettyjä sivustoja. MasterCard ei ole vastuussa niiden sivujen sisällöstä, käytöstä tai tietosuojakäytännöistä, joilla asiakas vierailee ja jotka on linkitetty sivustoomme eivätkä ole meidän omistamiamme tai hallitsemiamme.

Takaisin alkuun


Yleisen tietosuojakäytäntömme päivitykset

Yleistä tietosuojakäytäntöämme päivitetään ajoittain ilman ennakkoilmoitusta, jotta se vastaa muutoksia henkilökohtaisten tietojen käytössämme. Julkaisemme sivustollamme selkeän tiedotteen merkittävistä tietosuojakäytäntömme muutoksista. Tietosuojakäytännön yläreunassa on myös viimeisimmän päivityksen päivämäärä.

Takaisin alkuun


Ota yhteyttä

Jos sinulla on yleistä tietosuojakäytäntöämme koskevia kysymyksiä tai kommentteja tai jos haluat päivittää tietojasi napsauta tästä. Voit myös kirjoittaa osoitteeseen:

Yleisen tietosuojan ja tiedonkäytön virkailija
MasterCard Worldwide
2000 Purchase Street
Purchase, New York 10577
USA

Mikäli asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, MasterCard Europe sprl saattaa olla henkilötietojasi käsittelevä taho. Jos haluat toteuttaa oikeuksiasi tarkastella tai korjata henkilötietojasi, evätä niiden käyttö, poistaa ne tai kieltää niiden käsittely, ota meihin yhteyttä napsauttamalla tästä tai kirjoittamalla osoitteeseen:
Yleisen tietosuojan ja tiedonkäytön virkailija

Global Privacy & Data Usage Officer
MasterCard Europe sprl
Chausee de Tervuren 198A
B-1410, Waterloo
Belgium

Takaisin alkuun


Rekisteröidyllä, sekä luonnollisella henkilöllä että oikeushenkilöllä, on Suomessa oikeus tarkastaa itseään koskevat MasterCardin ylläpitämät tiedot ja pyytää niihin korjauksia. Rekisteröidyllä on myös oikeus kieltää MasterCardia käsittelemästä itseään koskevia tietoja suoramarkkinointitarkoituksessa (kielto-oikeus).

Takaisin alkuun